Δημήτρης Μουλαβασίλης: Ο Ελληνας της Affidea

Ένας Έλληνας, o Δημήτρης Μουλαβασίλης είναι ο επικεφαλής του management της Affidea, της ολλανδικής holding company που είναι ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκά επενδυτής και διαχειριστής στην αγορά των υπηρεσιών υγείας (συμπεριλαμβανομένων και των ΣΔΙΤ). Με έδρα το Άμστερνταμ μετρά ήδη 5 χρόνια σε αυτή την θέση. Από το 2012 είναι ο CEO.

Ο κ. Μουλαβασίλης ξεκίνησε ως sales manager για τα προϊόντα της GE για τους τομείς της υγείας έχοντας πίσω του ένα πτυχίο από το ΤΕΙ.

Από το 2005 έως και το 2010 ήταν ο επικεφαλής της Ευρωιατρικής, εταιρεία που αποτέλεσε και το όχημα της Affidea για την Ελλάδα. Στην συνέχεια ήρθε η διεθνής καριέρα.

H Affidea είναι πλέον ένας από τους πολύ δυνατούς παίκτες στο νέο πεδίο που απλώνεται μπροστά σε έναν από τους κοιμώμενους γίγαντες της αγοράς και της οικονομίας – τον τομέα των υπηρεσιών υγείας, αρχίζοντας από την πρωτοβάθμια φροντίδα και φτάνοντας στο μεγάλο νοσοκομείο.

H Affidea Ευρωιατρική, είναι η Ελληνική θυγατρική εταιρεία της Affidea (www.affidea.com), η οποία απασχολεί περίπου 3000 επαγγελματίες υγείας.

Η Affidea είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές και παρόχους στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη και διαχειριστής ενός μεγάλου αριθμού ιατρικών κέντρων πανευρωπαϊκά, με ειδίκευση στις διαγνωστικές εξετάσεις και τις υπηρεσίες ακτινοθεραπείας.

Η Affidea Ευρωιατρική ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα το 2005, με στόχο την είσοδό της στην ιδιωτική αγορά των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας. Σήμερα, λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο 15 διαγνωστικών εργαστηρίων.

Η θέση της στην αγορά ενισχύθηκε μετά και την συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική. Από τις αρχές του χρόνου οι 7 οι ασφαλισμένοι της -με ατομικό πρόγραμμα υγείας- μπορούν να διενεργήσουν τις διαγνωστικές τους στο δίκτυο των διαγνωστικών μονάδων του ΟμίλουAffidea ο οποίος μεταξύ των άλλων συνεργάζεται με το Ιατρικό Αθηνών και το νοσοκομείο Υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα