Διάκριση του ομίλου Coca-Cola HBC στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones

Την κορυφαία θέση στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) μεταξύ όλων των εταιρειών του κλάδου ποτών κατέκτησε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Coca-Cola HBC, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, 38 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου, ως αποτέλεσμα μίας χρονιάς ισχυρών επιδόσεων στις εργασιακές πρακτικές, στη στρατηγική για τις αναδυόμενες αγορές, στα θέματα υγείας-διατροφής αλλά και στο περιβάλλον.

Το 2016, προτεραιότητες του Ομίλου Coca-Cola HBC παρέμειναν

η περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του, η προώθηση θετικών αλλαγών από κοινού με τους συνεργάτες του στο πλαίσιο μίας βιώσιμης αλυσίδας αξίας και η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Χτίζοντας στα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών, η εταιρεία μείωσε τον δείκτη κατανάλωσης νερού που απαιτείται για την παραγωγή ενός λίτρου προϊόντος κατά 3%, το 2016. Αντίστοιχα, το ποσοστό χρήσης ενέργειας μειώθηκε κατά 5%, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ενός λίτρου προϊόντος. Παράλληλα, ανακυκλώθηκε το 37% των συσκευασιών που κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2016.

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC εξυπηρετεί περίπου 600 εκατ. καταναλωτές σε 28 χώρες, σε τρεις ηπείρους. Το 2016, η εταιρεία επένδυσε 7,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,6% των εσόδων προ φόρων, σε προγράμματα για τις τοπικές κοινωνίες, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την υπεύθυνη διαχείριση υδάτινων πόρων και αναπτυξιακά προγράμματα για τους νέους, σε συνεργασία με περισσότερες από 294 ΜΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα