Δεν είναι μόνο η Deutsche Bank: Τα γραφήματα που δείχνουν τις δυσκολίες των γερμανικών τραπεζών

Τα προβλήματα για τον CEO της Deutsche Banik, John Cryan, κυμαίνονται από τα αυξανόμενα νομικά κόστη της εταιρείες, μέχρι τις ρυθμίσεις που μειώνουν τα έσοδα. Τουλάχιστον, έχει μία από κοινού πρόκληση με τις υπόλοιπες τράπεζες: την πιο ανταγωνιστική αγορά της Ευρώπης.

Ο τραπεζικός κόσμος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επαναπαύεται σε πάρα πολύ μεγάλες καταθέσεις που αυξάνουν το πρόβλημα των αρνητικών επιτοκίων,

ενώ οι αυστηρότερες εργασιακές ρυθμίσεις και ο τεράστιος ανταγωνισμός μειώνουν τα έσοδα.

Ο Cryan θα συζητήσει για το μέλλον της τραπεζικής επιχείρησης με τους εταίρους του στην Commerzbank και DZ Bank αυτή την εβδομάδα στο Euro Finance Week meeting στη Φρανφούρτη, όπου θα εμφανιστεί και ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi. Τα παρακάτω γραφήματα υπογραμμίζουν μερικά από τα προβλήματα των γερμανικών τραπεζών.

Οι γερμανικές τράπεζες είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους επικριτές των μέτρων της ΕΚΤ λόγω των αρνητικών επιτοκίων, αφού τα έσοδα από το δανεισμό αποτελούν και δυνατό "χαρτί" των τραπεζών.

Το ποσοστό 0,4% που έθεσε η ΕΚΤ για τις καταθέσεις επίσης πλήττει τις γερμανικές τράπεζες περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν μία ιστορία μειωμένων εσόδων παρά τον μεγάλο αριθμό εργαζόμενων. Η Deutsche Bank προσπαθεί να το αντιμετωπίσει απολύοντας 9.000 άτομα, ενώ η Commerzbank, 7.300.

Keywords
Τυχαία Θέματα