ΔΕΗ: Η αποτίμηση του 51% του ΑΔΜΗΕ

Τα 492 εκατ. ευρώ προσεγγίζει η αποτίμηση του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που θα ενταχθούν στην Ενεργειακή Συμμετοχών. Αυτό αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της στο χρηματιστήριο σε απάντηση δημοσιευμάτων. Όπως διευκρινίζει, η εταιρία Deloitte Business Solutions, στην οποία ανατέθηκε απ' τη ΔΕΗ

το έργο της αποτίμησης της αξίας των μετοχών, κατέληξε στο ποσό των 491,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν με την πράξη έγκρισης της τροποποίησης του καταστατικού της ΔΕΗ που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Κατ’ αναλογική εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και την επιστροφή σε είδος στους μετόχους της των μετοχών της ΕΝΣΥΜ, κρίθηκε ότι δεν απαιτείται η εκπόνηση νέας αποτίμησης.

Η επιχείρηση υπενθυμίζει ότι το καθαρό ποσό της επιστροφής κεφαλαίου που θα λάβει από τον ΑΔΜΗΕ ανέρχεται σε 92,9 εκατ. ευρώ και όχι σε 130 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Εν τω μεταξύ με ξεχωριστή ανακοίνωση της, η ΔΕΗ γνωστοποίησε την από 6 Φεβρουαρίου υποβολή των παραιτήσεων του Προέδρου & Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., κ. Εμ. Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Ι. Μπλάνας. Όπως σημειώνει η ΔΕΗ «για την αντικατάστασή τους, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας διαδικασίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα