Δεύτερη ευκαιρία για την πώληση γραφείων ομίλων της «χρυσής εποχής» του ΧΑ

Zητούνται επενδυτές ακινήτων για γραφεία ομίλων της χρυσής εποχής του Χ.Α. Το γύρισμα της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων σε μια πιο θετική συγκυρία φαίνεται ότι δημιουργεί τώρα μια δεύτερη ευκαιρία για την πώληση γραφείων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ανήκαν σε ισχυρούς ομίλους τη χρυσή εποχή του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Ο λόγος για μεγάλα κτίρια γραφείων πρώην ιδιοκτησίας των ομίλων Βωβού και Altec, για τα οποία έχει αναρτηθεί ηλεκτρονικό πωλητήριο, με την ελπίδα να βρεθούν τώρα επενδυτές ακινήτων

εισοδήματος, δεδομένης της σταθεροποίησης της αγοράς επαγγελματικών χώρων, η οποία μάλιστα παρουσιάζει και τα πρώτα σημάδια ανόδου ειδικά για τα γραφεία σύγχρονων προδιαγραφών. Την ηλεκτρονική δημοπρασία διενεργεί η PQH, που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων από τα υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα και μέσα στο 2017 τα διαθέτει τμηματικά μέσω πλειστηριασμών.

Το σημαντικότερο ακίνητο που βγαίνει προς πώληση μέσα στον Σεπτέμβριο είναι αυτό της ΑΤΕ Leasing για κτίριο πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Βωβού επί της λεωφόρου Συγγρού 340, με τιμή ύψους 14,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο 32.000 τ.μ. το οποίο είναι μερικώς μισθωμένο, έχοντας στεγάσει στο παρελθόν και τα γραφεία της Ν.Δ., ενώ το 50% αυτού ανήκει στην Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος, φαίνεται ότι τώρα το κλίμα είναι ευνοϊκότερο, με τα ενοίκια για τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα γραφεία να σημειώνουν ήδη αύξηση και τις προοπτικές να εμφανίζονται περαιτέρω ανοδικές. Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, αυτή τη στιγμή οι επενδυτικές αποδόσεις στην ελληνική αγορά για τα κτίρια γραφείων α’ κατηγορίας κυμαίνονται από 8% έως 9,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα