Χιλιάδες οι μηνύσεις επενδυτών κατά της VW για το σκάνδαλο, ένα χρόνο μετά

Ένα πράγμα χρειάζονταν οι Andreas Tilp και Klaus Nieding για να προωθήσουν ένα ολόκληρο "πακέτο" μηνύσεων από επενδυτές της VW.

Ο Nieding είχε 5.000 μηνύσεις τις οποίες απέστειλε από το γραφείο του στη Φρανκφούρτη στο Braunschweig. Οι 1.000 μηνύσεις του Tilp φτάνουν τη Δευτέρα, από το γραφείο του στο Kirchentellinsfurt. Aναφορικά, οι αποστάσεις μεταξύ των τριών πόλεων είναι 350 και 500 χιλιόμετρα, και οι μηνύσεις χρειάζοντας ολόκληρα φορτηγά για τη μεταφορά τους. Γιατί; Η Κάτω Σαξονία, η οποία και αποτελεί το κέντρο της Volkswagen,

δεν προσφέρει ηλεκτρονικά μέσα για τέτοιου είδους νομικές διαδικασίες. Το Braunschweig, το οποίο ως νομική οντότητα συμπεριλαμβάνει και το Wolfsburg της VW, αναμένει χιλιάδες υποθέσεις μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι επενδυτές έχουν... πάρει σειρά για να μηνύσουν τη VW στη Γερμανία, όπου και οι μετοχές της έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους. Οι μηνύσεις, συνολικά, ζητούν 10,7 δισ. ευρώ σε ζημίες.

Τη στιγμή που επενδυτές έχουν στείλει τις μηνύσεις τους στο Braunschweig, οι καταναλωτές οι οποίοι επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο επικεντρώνονται στις Βρυξέλλες. Η Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Vera Jourova θα συναντηθεί με τον Francisco Javier Garcia Sanz της VW στις 21 Σεπτεμβρίου, προσπαθώντας να τον πείσει να ανταμείψει τους επηρεασμένους κατόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα