Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο Κερέ της ΕΚΤ

Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να επιτύχει το τρίτο πρόγραμμα, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ, ωστόσο χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι η συνεδρίαση «θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για καταγραφή της

προόδου και καθορισμό του χρονοδιαγράμματος προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Κερέ χαρακτήρισε παράγοντα αξιοπιστίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση, είπε ότι η αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος αποτελεί σημαντικό, όμως όχι τον μοναδικό προσδιοριστικό παράγοντα. «Το διοικητικό συμβούλιο θα βασίσει τις αξιολογήσεις του και στην εσωτερική ανάλυση, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων προτού λάβει τις τελικές του αποφάσεις», σημειώνει σχετικά.

Ο κ. Κερέ ανέφερε ότι η πρόσβαση στις αγορές πρέπει να βασίζεται στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους, σημειώνοντας ότι η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από σειρά μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroupτης 25ης Μαΐου 2016.

Δήλωσε επιπλέον ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και αναμένεται επιτάχυνση του πραγματικού ΑΕΠ το 2017, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΕΚΤ, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησε πρόσφατα με τις τέσσερις τράπεζες που εποπτεύει στόχους για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα