Αυλαία σήμερα για τη Σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Τραμπ, Ρωσία, Κίνα αλλά και η πορεία της ΕΕ στο «μενού» - 131 συμμετέχοντες από 21 χώρες στη μυστική λέσχη - «Πρωτοκλασάτα» στελέχη στέλνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της 65ης συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Σαντιγί της Βιρτζίνια, μόλις 30 μίλια από το Λευκό Οίκο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί εναντίον των συμμετεχόντων.

Αποκαλυπτική είναι η θεματολογία που έχει δοθεί στη δημοσιότητα:

- Διοίκηση Τραμπ: Αναφορά προόδου.
- Διατλαντικές σχέσεις: Επιλογές και σενάρια.
- Η Διατλαντική Αμυντική Συμμαχία: Σφαίρες, bytes και δολάρια.
- Ο προσανατολισμός της ΕΕ.
- Μπορεί να επιβραδυνθεί η παγκοσμιοποίηση;
- Δουλειές, εισόδημα και απραγματοποίητες προσμονές.
- Ο πόλεμος της πληροφορίας.
- Γιατί αυξάνεται ο λαϊκισμός;
- Η Ρωσία στη Διεθνή τάξη.
- Η Εγγύς Ανατολή.
- Εξάπλωση των πυρηνικών.
- Κίνα.
- Τρέχοντα γεγονότα.

Κκάθε χρόνο η ατζέντα διαμορφώνεται με βάση τα φλέγοντα ζητήματα. Στην περσινή σύναξη, στην ατζέντα βρίσκονταν μεταξύ άλλων η Κίνα, η Ευρώπη (μετανάστευση, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, προοπτική, ενότητα), Μέση Ανατολή, Ρωσία, Πολιτικό τοπίο και οικονομία των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, το 2015 μεταξύ των θεμάτων βρισκόταν η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, το Ιράν, η Μ. Ανατολή, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι αμερικανικές εκλογές, η τρομοκρατία και οι απειλές χημικών όπλων

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η φετινή σύνοδος θα διεξαχθεί στο «Westfields Marriot», ένα πολυτελές ξενοδοχείο που απέχει 48 χιλιόμετρα από το Οβάλ Γραφείο. Στην αφρόκρεμα του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου συγκαταλέγονται η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ όπως και επιτελικά στελέχη της Deutsche Bank, της Google και της BP. Οι εργασίες της συνόδου θα διεξαχθούν έως τις 4 Ιουνίου με 131 συμμετέχοντες από 21 χώρες.

Από την πλευρά της αμερικάνικης κυβέρνησης, ο Λευκός Οίκος στέλνει πρωτοκλασάτα στελέχη για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο Τραμπ: Τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Mακμάστερ και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Για το θέμα των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα, στη Σύνοδο θα παραστεί ο πρεσβευτής της Κίνας στις ΗΠΑ όπως και πολλοί Αμερικανοί επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

H Σύνοδος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα