Ασία: Εντολές ρευστοποιήσεων ενεργοποίησαν οι απειλές του Κιμ και η S&P

Απώλειες κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές ενώ την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται Γιεν και ελβετικό φράγκο έπειτα απ' τις νέες απειλές της Β. Κορέας και την κλιμάκωση της φραστικής αντιπαράθεσης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο μετά τις προειδοποιήσεις Κιμ για επικείμενη ενεργοποίηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό ο υπ. Εξωτερικών της χώρας Ri Yong Ho δήλωσε πως η Β. Κορέα

μπορεί να σκεφτεί σοβαρά μία «σε άνευ προηγουμένου κλίμακας» πυρηνική δοκιμή.

Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific που εξαιρεί την αγορά της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,7%. Μόλις την περασμένη Τρίτη είχε φθάσει σε υψηλό δεκαετίας ακολουθώντας το νέο ρεκόρ της Wall Street. Έκτοτε ακολουθεί πτωτική πορεία υπό το βάρος και των μηνυμάτων της Fed για μία τρίτη αύξηση επιτοκίων φέτος.

Στο αρνητικό κλίμα επίσης συνέβαλαν η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ στις οποίες προχώρησε η Standard & Poor's.

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 0,15% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 0,94%.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225, που χθες είχε καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη εδώ και δύο χρόνια, απώλεσε 0,21% και ο Topix 0,25%.

«Οι απειλές για μία νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ταρακούνησαν λίγο τις αγορές», λέει ο Takuya Takahashi, στρατηγικός αναλυτής της Daiwa Securities στο Τόκιο. «Αν και η αγορά δεν περιμένει ότι θα υπάρξει άμεσα στρατιωτική δράση, ενεργοποίησε εντολές για την αποκόμιση κερδών απ' τη στιγμή που ο Nikkei είχε ενισχυθεί σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες».

Ο Kospi στη Σεούλ είχε απώλειες 0,74% ενώ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,47%.

Το δολάριο υποχώρησε απ' τα υψηλά δύο ετών έναντι του γιεν, καταγράφοντας απώλειες το πρωί 0,6%, στα 111,785 γιεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα