Αρνητικά πρόσημα στην Ασία λόγω... Τραμπ Jr

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές λόγω των ανησυχιών που προκάλεσε η δημοσιοποίηση σειράς email του υιού Τραμπ, γύρω από την υπόθεση περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η οποία προκάλεσε νευρικότητα χθες στη Wall Street.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,48% ενώ στη Νότια Κορέα ο έκλεισε με απώλειες 0,15%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά

σχεδόν 1% λόγω πιέσεων από τους υποδείκτες του κλάδου χρηματοοικονομικών και του τομέα υγείας.

Στην Κίνα οι τάσεις ήταν μεικτές, καθώς ο Shanghai Composite έχασε 0,35% ενλω στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,67%.

Στις ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα emails που είχε ανταλλάξει με Ρωσίδα δικηγόρο προτού συναντηθεί μαζί της πέρυσι και η οποία φέρεται να διέθετε πληροφορίες ικανές να βλάψουν προεκλογικά τη Χίλαρι Κλίντον.
Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με μικτά πρόσημα μετά την αρχική βουτιά που ακολούθησε της δημοσίευσης των emails του υιού Τραμπ.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θα βρεθεί σήμερα η ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen στο Κογκρέσο. Τα θέματα που θα κυριαρχήσουν είναι μεταξύ άλλων το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων αλλά και το ζήτημα της διαδοχής της Yellen από τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας της ING, Rob Carnell.

Keywords
Τυχαία Θέματα