Αποπομπή Γουάινσταϊν από την εταιρεία του μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Η Weinstein Company απέπεμψε τον συμπρόεδρό της Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και η απόφασή της έχει άμεση ισχύ έπειτα από τις εις βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα σε έρευνα της εφημερίδας New York Times, ανακοίνωσε την Κυριακή η εταιρεία παραγωγής.

Με την αποχώρησή του, στο τιμόνι της εταιρείας παραμένουν ο αδελφός του και συμπρόεδρος Μπομπ και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ντέιβιντ Γκλάσερ. Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε (αυτή) την απόφαση "στον απόηχο νέων πληροφοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Χάρβεϊ Γουάινσταιν που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες λίγες μέρες", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της μέσω email και προσθέτει ότι του έχει κοινοποιηθεί η απόφαση. Μια εκπρόσωπος του Γουάινσταϊν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, παραγωγός της ταινίας "Συμμορίες της Νέας Υόρκης", υποψήφιας για το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας και της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ", που βραβεύτηκε με 'Οσκαρ το 1999, κατηγορείται από αρκετές γυναίκες, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί 'Ασλεϊ Τζαντ και Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ότι επιχείρησε να τις θωπεύσει, τις εξανάγκασε να τον βλέπουν γυμνό ή τους υποσχέθηκε βοήθεια στην καριέρα τους έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

"Συνειδητοποιώ ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους κατά το παρελθόν προκάλεσε πολύ πόνο και ζητώ ειλικρινά συγνώμη", δήλωσε ο ίδιος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας. "Στόχος μου θα είναι στο εξής να γνωρίσω τον εαυτό μου και να δαμάσω τους δαίμονες μου. Σκοπεύω να πάρω άδεια από την εταιρία και να ασχοληθώ με αυτό το πρόβλημα κατά προτεραιότητα. Μεγάλωσα τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν όλοι οι κανόνες συμπεριφοράς και οι χώροι εργασίας ήταν διαφορετικοί", είπε.

Σύμφωνα με τη New York Times, που επικαλείται μέλη της Weinstein Company, ο παραγωγός προέβη σε τουλάχιστον οκτώ εξώδικες διευθετήσεις με γυναίκες. Μεταξύ αυτών ήταν μια νεαρή βοηθός τη δεκαετία του 1990, μια ηθοποιός, μια βοηθός στο Λονδίνο το 1998, μια Ιταλίδα μοντέλο το 2015 και η Λορίν Ο' Κόνορ, εργαζόμενη στην εταιρία, λίγο αργότερα.

Ο συνιδρυτής, μαζί με τον αδελφό του Μπομπ, των εταιριών παραγωγής Miramax και The Weinstein Company, έχει συλλέξει τα σημαντικότερα βραβεία της Έβδομης Τέχνης στις Κάννες και κυρίως στις τελετές των 'Οσκαρ.Ο Γουάινσταϊν, ένθερμος υποστηρικτής τον Δημοκρατικών και υποστηρικτής της πρώην υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον, είναι παντρεμένος τα τελευταία 15 χρόνια με τη σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν σε δεύτερο γάμο. Η εταιρεία του έχει ανακοινώσει ότι διενεργεί εσωτερική διοικητική έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα