Απώλειες στην Ασία – Selloff στις μετοχές τεχνολογίας

Στο κόκκινο βρέθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές παρά τη θετική πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα που υπερέβη τις εκτιμήσεις, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν selloff.

Η σημερινή πτώση, διέγραψε πλήρως τα χθεσινά κέρδη σε μία εβδομάδα που ξεκίνησε με απώλειες.

Με απώλειες 0,92% του βασικού δείκτη Nikkei έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης απόλεσε 186,87 μονάδων, κλείνοντας στις 20.033,43 μονάδες. Στο σύνολο της εβδομάδας, ο Nikkei υποχώρησε 0,49%.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 0,75%, με απώλειες

12,17 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 1.611,90 μονάδες.

Ωστόσο, σήμερα την χειρότερη επίδοση σημείωσε ο αυστραλιανός S&P/ASX200 που βρέθηκε 1,66% χαμηλότερα, μετά την χθεσινή άνοδο κατά 1,4%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Κospi μετά τα χθεσινά υψηλά, κατέγραψε πτώση 0,16%.

Στην Κίνα η εικόνα είναι μεικτή με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,13% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 0,66%,.

Στα μάκρο της ημέρας, σημαντική άνοδο κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, από τις 51,2 μονάδες το Μάιο, σημειώνοντας άνοδο για 11ο μήνα. Τα στοιχεία του Ιουνίου είναι καλύτερα των εκτιμήσεων για 51,1 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Ειδικότερα, μειώθηκε 3,3% σε μηνιαία βάση το Μάιο, χάνοντας τη δυναμική από τα ισχυρά κέρδη του προηγουμένου μήνα, καθώς υποχώρησε η παραγωγή αυτοκινήτων. Η πτώση έρχεται μετά από την άνοδο κατά 4% τον Απρίλιο, που είναι η μεγαλύτερη σε σχεδόν έξι χρόνια, και ήταν χειρότερη του 3,2% που περίμεναν οι οικονομολόγοι.

Τέλος, οι τιμές καταναλωτή της Ιαπωνίας το Μάιο σημείωσαν άνοδο με ταχύτερο ρυθμό, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και προσφέροντας μια μικρή ένδειξη βελτίωσης, αν και ο πληθωρισμός παραμένει μακριά ακόμη από τον στόχο του 2%.

Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγής σημείωσε άνοδο 0,4% το Μάιο σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι της αύξησης 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Η άνοδος αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου από το περασμένο έτος και ήταν αντίστοιχη των εκτιμήσεων.

Άλλος ένας δείκτης που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, παρέμεινε αμετάβλητος, προσφέροντας μια λιγότερο ενθαρρυντική άποψη για την κατάσταση των τιμών καταναλωτή.

Οι τεχνολογικές μετοχές στη Νότια Κορέα είχαν μεικτή εικόνα μετά τη μεγάλη πτώση τεχνολογικών κολοσσών τη νύχτα στη Wall Street . Η Samsung Electronics με πτώση 1,21% και η SK Hynix με απώλειες 1,75%. Στην Ιαπωνία η Nintendo έχασε 3,33% και η Yahoo Japan 1,21%, ενώ στην Ταϊβάν η Hon Hai με πτώση 2,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα