Απώλειες για το πετρέλαιο - Σε κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά το πρόσφατο ράλι. Το πετρέλαιο έχει βρεθεί σε υψηλά μηνών τις τελευταίες μέρες ενόψει των στοιχείων για τα αποθεματικά στις ΗΠΑ τα οποία ανακοινώνονται την Τετάρτη και αναμένεται να δείξουν αύξηση για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,

η τιμή του αργού για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 34 σεντς στα 51,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το Brent υποχώρησε κατά 79 σεντς στα 58,23 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα οι τιμές ανήλθαν σε υψηλό τεσσάρων μηνών μετά την απειλή του Τούρκου προέδρου να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου από το κουρδικό Ιράκ.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε μια διόρθωση στις τιμές καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών. Επιπλέον, οι προσπάθειες του OPEC για μείωση της παραγωγής πετρελαίου μπορεί να αποδειχθούν άσκοπες δεδομένης της ισχυρής ανάπτυξης της βιομηχανίας σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ» σχολιάζει ο Άντριεν Μέρφι, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην AvaTrade.

Keywords
Τυχαία Θέματα