Απίστευτη πρόκληση από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Αναστάτωση αλλά και περίεργη σιωπή έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το Σάββατο 3 Ιουνίου και η παράλληλη δημοσιοποίηση χθες το πρωί από το newmoney.gr για τις καθυστερήσεις απόδοσης εισπράξεων λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ ύψους 19,5 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας εταιρείας κ. Ζαρολιάγκης

(στη φωτ. μαζί με την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ Φρόσω Σταυράκη) αν και έχει ενημερωθεί ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για την υπόθεση, αρνείται πεισματικά να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να απαντήσει για αν υπάρχουν τυχόν κακουργηματικές πράξεις από το γεγονός πως τα ΕΛΤΑ παρακρατούν τόσα πολλά χρήματα από εισπράξεις λογαριασμών.

Όπως αποκαλύψαμε, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, με επιστολή του σε ασυνήθιστα σκληρό ύφος μεταξύ δύο κρατικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων στελεχών εγκαλούσε στις 5 Μαϊου τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Γιάννη Ζαρολιάγκη επειδή αδιαφορούσε ως προς την έγκαιργη καταβολή χρημάτων που τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν από καταναλωτές ρεύματος.

Πρόκειται για περίπτωση αντίστοιχη των όσων συνέβησαν με την παρακράτηση χρημάτων εκ μέρους της ιδιωτικής εταιρείας Energa η οποία επίσης δεν απέδιδε τις εισπράξεις ρεύματος στη ΔΕΗ. Μπορεί η διαφορά να είναι πως τα ΕΛΤΑ αποτελούν κρατικού ενδιαφέροντος επιχείρηση, άρα μέχρις ενός σημείου εγγυάται το Κράτος, όμως η αργοπορία δημιουργεί σειρά ζητημάτων νομικής φύσης καθώς και το ενδεχόμενο να απαιτηθούν αποζημιώσεις από καταναλωτές ρεύματος. Κι αυτό διότι όπως ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποκάλυψε, πλήθος είναι οι περιπτώσεις πολιτών που λόγω των ΕΛΤΑ είτε έχασαν τις εκπτώσεις του 15% που δικαιούνταν, είτε κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα