Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χαΐτογλου

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, ναυαρχίδα του οποίου είναι η Χαΐτογλου ΑΒΕΕ που παράγει τον γνωστό «Μακεδονικό Χαλβά»
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 62 ετών ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου.

Ο επιχειρηματίας «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη,

ήταν γιος του Νίκου Χαΐτογλου και αδελφός του Κώστα, με τον οποίο δημιούργησαν τον όμιλο εταιρειών Χαΐτογλου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, ναυαρχίδα του οποίου είναι η Χαΐτογλου ΑΒΕΕ που παράγει τον γνωστό «Μακεδονικό Χαλβά».

Ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου ήταν μια από τις περιπτώσεις επώνυμων επιχειρηματιών που είχαν πέσει θύματα απαγωγής την τελευταία 20ετία. Ήταν 15 Δεκεμβρίου του 1995 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι αφοί Παλαιοκώστα απαγάγουν τον μεγαλομέτοχο του Μακεδονικού Χαλβά έξω από το σπίτι του και τον κρατούν για 80 ώρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο για να αφήσουν τελικά στα ΚΤΕΛ της Καρδίτσας. Λίγο νωρίτερα ο αδελφός του θύματος, Κώστας Χαϊτογλου (τότε πρόεδρος στο μπάσκετ του Ηρακλή) είχε αφήσει σε ερημική τοποθεσία του Νομού Φθιώτιδος 260 εκατ. δρχ (765 χιλ. ευρώ). Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη έως και το 2010 καθώς η οικογένεια Χαϊτογλου αξίωσε αποζημίωση για την ζημιά που υπέστη από παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα