Αντώνης Μπογδάνος - Γιάννης Ηλιόπουλος: Επιχειρηματικοί Διόσκουροι της γενιάς της κρίσης

του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Με την γκρίνια σε μια χώρα όπου τα καλύτερα μυαλά μεταναστεύουν να είναι μεγάλη και την απογοήτευση μεγαλύτερη, μια που οι κορυφαίοι εκλείπουν, στην Ελλάδα της κρίσης βλέπουμε ακόμα ανθρώπους που καταφέρνουν να δημιουργούν το όραμά τους σε πείσμα των καιρών.

Ο κ. Αντώνης Μπογδάνος και ο κ. Γιάννης Ηλιόπουλος είναι δύο νέοι, αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες που ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους καριέρα το 2007-2008. Μπορεί ακόμα η κρίση να μην είχε χτυπήσει την πόρτα της χώρας, όλοι όσοι,

όμως, έβλεπαν μακριάκατανοούσαν τι θα μας έβρισκε. Παρά ταύτα, μπήκαν στον στίβο των επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις οικογένειές τους να κρατηθούν στην επιφάνεια όταν ο κατασκευαστικός τομέας περνούσε τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το 2011, κάτω από τις πιέσεις που συνολικά η αγορά δεχόταν, δημιούργησαν την AMT Consultants. Μια εταιρεία που όμοιά της δεν υπάρχει, καθώς αντικείμενό της είναι η εκπαίδευση στελεχών και επιχειρηματιών, καθώς και η αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού. Ή, για την ακρίβεια, η με outsource λογική αξιολόγηση του δυναμικού και των ανθρώπινων πόρων. Η επιτυχία της εταιρείας υπήρξε άμεση. Σε τέτοιο βαθμό που η ΑΜΤ Consultants έγινε το αρχικό όχημα για τη δημιουργία του σημερινού ομίλου επιχειρήσεων, στον οποίο οι δύο επιχειρηματίες έχουν ηγετικούς ρόλους και συμφέροντα.

Η ΑΜΤ Consultants είναι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο του online συστήματος αξιολόγησης στελεχών και προσλήψεων Performia, το οποίο λειτουργεί ήδη σε 37 χώρες και θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο, καθώς στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται εταιρείες όπως οι ΙΚΕΑ, «Απολλώνιο», Skag, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πολλές άλλες διαφόρων μεγεθών.

Η AMT Consultants έχει πλέον εκπαιδεύσει χιλιάδες Ελληνες επιχειρηματίες και στελέχη στους τομείς των πωλήσεων, της εσωτερικής οργάνωσης, της διοίκησης, του online marketing κ.α., και συνεχίζει δυναμικά διοργανώνοντας tailor-made και open εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες για επιχειρηματίες και στελέχη. Πρόκειται για τις καθημερινές αυτές λειτουργίες που, αν και θεωρούνται δεδομένες, δεν σημαίνει ότι πάντοτε ασκούνται από τις επιχειρήσεις με επιτυχία, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χώρος για την εταιρεία των κυρίων Ηλιόπουλου και Μπογδάνου.

Επένδυση και στο real estate

Παράλληλα με τη συμβουλευτική τους δραστηριότητα, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει περάσει στην κατοχή και τον έλεγχό τους η εταιρεία Οικοδομείν, με τη νέα ονομασία Oikodomein New Era (ONE Constructions), αντικείμενο της οποίας είναι εδώ και 20 περίπου χρόνια το real estate development και οι κατασκευές και ανακαινίσεις κτιρίων. Τα τελευταία δύο χρόνια και υπό το νέο management, η εταιρεία έχει τουλάχιστον διπλασιάσει τον όγκο εργασιών και κερδοφορίας της. H Οικοδομείν έχει κατασκευάσει πάνω από 250 διαμερίσματα και έχει αναλάβει πάνω από 200 ανακαινίσεις, καθώς και μελέτες ξενοδοχείων σε Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά, εμπορικά κέντρα και πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών.

Εξορύξεις χρυσού και life coaching σε Ελβετία, Βρετανία και ΗΠΑ

Καθώς ο κ. Μπογδάνος βρίσκεται στο τιμόνι των δύο ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ηλιόπουλος από το 2013 αναπτύσσει τις δραστηριότητες του ομίλου εκτός Ελλάδος, και κυρίως σε Ελβετία, Λονδίνο και Αμερική. Αυτή τη στιγμή το Anjo Group of Companies, όπως ονομάζουν τον όμιλό τους, έχει συμφέροντα σε τουλάχιστον οκτώ εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε δέκα χώρες.

Ενα από τα νέα τους projects, καθώς έρχεται να συμπληρώσει το συμβουλευτικό τους έργο ως ΑΜΤ Consultants, είναι μια νέα αγγλική εταιρεία ονόματι Limitless Mentoring (www.limitless-mentoring.com), η οποία έχει ως αντικείμενο την προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη του ανθρώπου με εξελιγμένες τεχνικές life coaching. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο από εξειδικευμένους life coaches και ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο 2017 μια νέα υπηρεσία που πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τομέα των υπηρεσιών life coaching.

Το Anjo Group of Companies έχει επίσης συμφέροντα σε μια αμερικανική εταιρεία (New Gold Recovery USA Inc., www.newgoldrecovery.com) που ασχολείται με την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, κυρίως χρυσού (στη Νεβάδα), με χρήση μιας νέας τεχνολογίας εξόρυξης και επεξεργασίας η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον και πολύ πιο οικονομική, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες εξόρυξης χρυσού.

Keywords
Αναζητήσεις
antonis bogdanos
Τυχαία Θέματα