Αντ. Ζαϊρης - Γ. Σταμάτης: «Ποια ανάπτυξη; Σχεδιασμένη Δημιουργική Αναρχία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνί­ου 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητή­ριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) η παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη «Ποια Ανάπτυξη, σχεδιασμένη δημιουργική αναρχία» των εκδόσεων Ι. Σιδέρης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Με

αφορμή την έκδοση του βιβλίου, αναπτύ­χθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.: Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθη­γητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Κωστής Χατζηδάκης Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρα­τίας, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστι­κότητας, Γιώργος Προβόπουλος Πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Χρήστος Μπγιάλας, Οι­κονομολόγος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών.

Μετά την ολοκλήρωση των αρχικών τοποθετήσε­ων, οι δημοσιογράφοι κ.κ.: Αθανάσιος Παπανδρό­πουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος στο ACTION24 και στην εφημερί­δα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημο­σιογράφος στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, παράλληλα με τον κριτικό σχολιασμό τους, υπέβαλαν ερωτήσεις στους ομιλητές και τους συγγραφείς. Την εκδήλωση και την μακρά συζήτηση που προ­έκυψε συντόνισε ο κ. Γιάννος Γραμματίδης Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Από την εκδήλωση έγινε καταφανές ότι το με­γάλο στοίχημα για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα, προσπαθώντας να βγούμε από την εθνική κατα­στροφή των τελευταίων χρόνων, είναι η διαμόρφω­ση των προϋποθέσεων και του περιβάλλοντος για μια υγιή, δημιουργική και διαχρονική ανάπτυξη, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση ήταν ότι δεν υπάρχει ευημερία χωρίς παραγωγή, δεν υπάρχει κοινωνική φροντίδα χωρίς πλούτο, δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ζήτη­ση και κατανάλωση και βεβαίως δεν υπάρχουν όλα αυτά μέσα σε ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα του οποίου οι παθογένειες πρέπει να θεραπευτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα