Άνοδος των μετοχών στη Wall

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street καθώς τα πιο πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,30% στις 23.400 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά 0,13% στις 2.560 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0, 11% στις 6.556 μονάδες.

Η μετοχή της Nike σημείωσε κέρδη 3,40% καθώς η εταιρεία αύξησε τους

στόχους ανάπτυξής της.

Ανόδος 2,76% για τη μετοχή της DowDuPont μετά τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Ενισχυμένη και η μετοχή της Union Pacific κατά 5,61% καθώς η εταιρεία παρουσίασε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη.


«Ο κύριος μοχλός για τη χρηματιστηριακή αγορά αυτή τη στιγμή είναι τα κέρδη», δήλωσε ο Ernie Cecilia, CIO στη Bryn Mawr Trust.

Η μετοχή της Twitter σημείωσε άνοδο 18,49% μετά την ανακοίνωση κερδών ανά μετοχή και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall. Επίσης, η Ford ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της να αυξηθεί 1,91% %. Η εταιρεία επίσης αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της.

Η μετοχή της Time Warner σημείωσε άνοδο κατά 0,25% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Είχαμε κάποια καλά νέα από τον τομέα των social media σήμερα το πρωί με το Twitter», δήλωσε ο JJ Kinahan, αναλυτής αγορών της TD Ameritrade.

Τα νέα που σχετίζονται με την ΕΚΤ και τη Fed κυριάρχησαν σήμερα τη Wall Street.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων -τουλάχιστον- μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 αλλά περιορίζει τις αγορές στα 30 δισ. ευρώ από 1ης Ιανουαρίου.

Επίσης, εκτός κούρσας για την προεδρία της Fed φαίνεται να είναι η νυν πρόεδρος, Τζάνετ Γέλεν καθώς σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Politico, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην ανανεώσει τη θητεία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα