Άνοδος στην Ευρώπη καθώς ξεθωριάζουν οι ανησυχίες για την Ίρμα

Με άνοδο κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αποστασιοποιούνται πλέον από τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, αλλά και καθώς οι χειρότερες επιπτώσεις του κυκλώνα Ίρμα φαίνεται πως έχουν πλέον περάσει.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο 0,28% λίγο μετά το άνοιγμα και σχεδόν όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 με άνοδο 0,15%, ο DAX με άνοδο 0,42%, ο CAC40 στο +0,32% και o IBEX35 στο +0,20%.

Νωρίτερα

οι ασιατικές μετοχές βρέθηκαν σε υψηλό 10 ετών, λόγω της μείωσης των γεωπολιτικών ανησυχιών, καθώς οι ΗΠΑ επιμένουν ότι δεν επιδιώκουν να πάνε σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, παρά τη συμμετοχή τους στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να επιβληθούν νέες, αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Πιόνγιανγκ.

Οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σημειώνουν υψηλές επιδόσεις με άνοδο άνω του 0,5% και τη μετοχή της Investment manager Partners Group να κάνει άλμα άνω του 5%, ενώ η Commerzbank και η ιταλική Banco BPM σημείωσαν επίσης άνοδο, λόγω της αλλαγής του κλίματος στην αγορά.

Οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου επίσης σημειώνουν άνοδο 0,4%, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες λόγω του κυκλώνα Ιρμα.
Ωστόσο, αρνητική είναι η εικόνα στις μετοχές των κλάδων ταξιδίων και διακοπών με πτώση άνω του 1%.

Στη Γαλλία μια σειρά από απεργίες κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης Μακρόν προκαλούν πλήγμα στον εν λόγω κλάδο. Είκοσι χιλιάδες επιβάτες της Ryanair είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται. Η μετοχή έπεσε κατά 0,1%.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μικρή πτώση, την ώρα που ξαναρχίζει η παραγωγή μαύρου χρυσού στα διυλιστήρια μετά το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ. Νωρίς το πρωί το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ διαπραγματεύονταν στα 53,63 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 47,96 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα