Άνοδος άνω των 250 μονάδων για τον Dow

Ρεκόρ την Τρίτη στη Wall, καθώς η Γερουσία έκανε ένα βήμα πιο κοντά προς την έγκριση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,09% στις 23.837 μονάδες, o S&P 500 +0,99% στις 2.627 μονάδες και ο Nasdaq +0,49% στις 6.912 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 256,69 μονάδων, με τη JPMorgan να πρωταγωνιστεί με άνοδο 3,50%.Ενισχύθηκε και

ο S&P 500 καθώς ο χρηματοοικονομικός τομέας κατέγραψέ άνοδο 2,4%.

Οι κύριοι δείκτες προσωρινά περιόρισαν τα κέρδη τους, την Τρίτη, λόγω της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Στη Wall έδωσε σήμερα ώθηση και η ομιλία του Ζερόμ Πάουελ στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στην ακρόαση για τον διορισμό του στην προεδρία της Federal Reserve.

«Στην αγορά άρεσαν δυο λέξεις του Πάουελ: "αρκετά σκληροί"» ανέφερε ο Joe Terranova, υψηλόβαθμο στέλεχος της Virtus Investment Partners.

Ο Ζερόμ Πάουελ κατά την ομιλία του τόνισε ότι οι υπάρχοντες κανόνες του οικονομικού τομέα είναι «αρκετά σκληροί». Επίσης ανέφερε ότι υποστήριξε την «προσαρμογή» ορισμένων κανονισμών έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των μικρών τραπεζών.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε κατά 3,95% και η Citigroup κατά 3,26%.

Στα μακροικονομικά νέα της μέρας, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2000 αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος σκαρφάλωσε τον Νοέμβριο στις 129,5 μονάδες.

Με μικρές απώλειες το αργό, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ για τα επίπεδα της παραγωγής.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κατέγραψε απώλειες 0,2% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 57,99 δολ. το βαρέλι. Το Brent Ιανουαρίου κατέγραψε απώλειες 0,4% στα 63,61 δολ. το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα