Ανοδική αντίδραση στη Wall Street χάρη στο πετρέλαιο

Η υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων λιγότερο του αναμενόμενου οδηγεί σε μείωση των απωλειών τον μαύρο χρυσό και ταυτόχρονα στηρίζει την ανοδική αντίδραση της Wall Street, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι αμερικανικές μετοχές διευρύνουν τα κέρδη τους, μετά την ανακοίνωση της ΕΙΑ για τα αμερικανικά αποθέματα μαύρου χρυσού, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,31% στις 18.123 μονάδες. Κέρδη 0,36% για τον S&P 500 στις 2.134 μονάδες, ενώ κατά 0,71% υψηλότερα κινήθηκε

ο Nasdaq στις 5.192 μονάδες.

«Υπάρχει αρκετή σύγχυση μεταξύ των επενδυτών», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της Sarhan Capital και προσθέτει ότι «μετά από ένα εξαιρετικά ήσυχο καλοκαίρι, καταγράφεται αύξηση της μεταβλητότητας και κυρίως της αβεβαιότητας».

Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE VIX, ενισχύθηκε 17,74% την Τρίτη για να φθάσει στις 17,85 μονάδες, αλλά σήμερα υποχωρεί κατά 0,8%.

«Η έλλειψη ανακοίνωσης, σήμερα, μακροοικονομικών δεδομένων μπορεί να προσφέρει κάποια ηρεμία», προσθέτει με τη σειρά του ο Jeremy Klein, αναλυτής της FBN Securities, ο οποίος εκτιμά ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων θα περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed (20-21 Σεπτεμβρίου) πριν αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Την ίδια ώρα σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,76% και του 10ετούς στο 1,7%.
Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,122 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται κοντά στα 102,7 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα