Ανδρες προσοχή: Οι γυναίκες δηλώνουν πιο ευτυχισμένες όταν είναι single

Οι γυναίκες πρέπει να εργάζονται πιο σκληρά από τους άνδρες για να στεριώσει μια ετεροφυλόφιλη σχέση, άρα είναι πιο χαρούμενες όταν είναι μόνες. Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα, που δείχνει πως οι γυναίκες είναι πιο καλές στο να έχουν ένα εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο που τις στηρίζει, την ώρα που οι άνδρες τείνουν να βασίζονται σχεδόν για τα πάντα στις συζύγους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των ελεύθερων γυναικών είναι πιο ευτυχισμένες έναντι ενός 49% των ελεύθερων ανδρών.

Επίσης, βρέθηκε ότι πέρυσι το 75%

των single γυναικών δεν έψαξαν για σχέση έναντι του 65% των ελεύθερων ανδρών.

«Εχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού σε σχέση με τους άνδρες και νομίζω ότι έχουν και περισσότερη δουλειά και σε συναισθηματικό επίπεδο», αναφέρει μιλώντας στην Telegraph η καθηγήτρια Emily Grundy, του Πανεπιστημίου του Έσσεξ.

Παράλληλα, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήματα για την εμφάνισή τους, ενώ κάνουν και μεγαλύτερη προσπάθεια στο να λύνουν προβλήματα τις σχέσης και διαφωνίες,.

Το να είναι μόνες τις κάνει πιο ευτυχισμένες, γιατί, από τη φύση τους, είναι πιο κοινωνικές και πιο πιθανό να έχουν στενούς φίλους, στους οποίους στρέφονται όταν έχουν ανάγκη από κάποιον.

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι οι ελεύθερες έχουν περισσότερες δραστηριότητες, πιο δραστήρια κοινωνική ζωή και περισσότερους φίλους από αυτές που έχουν σύντροφο . ΟΙ άνδρες πάλι, το αντίθετο, καθώς όταν είναι single γίνονται πιο αντικοινωνικοί.

Αυτό που προκύπτει τέλος είναι ότι το να είναι μια γυναίκα μόνη δεν αποτελεί πια σε τόσο μεγάλο βαθμό, κοινωνικό στίγμα, καθώς ο κόσμος συνειδητοποιεί όλο και πιο πολύ ότι οι γυναίκες που είναι μόνες, τελικά είναι πιο ευτυχισμένες, αφού είναι ανεξάρτητες και μπορούν να διαθέσουν τον εαυτό τους και τον χρόνο τους όπως θέλουν, χωρίς μάλιστα να έχουν ανάγκη κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα