«Αναρρώνει» από το Brexit η Wall Street

Ανόδου συνέχεια για την αμερικανική αγορά, καθώς και η Wall Street ανακάμπτει από το σοκ του Brexit, ενώ σημαντική στήριξη δέχεται και από τα κέρδη που σημειώνει το πετρέλαιο.

«Οι επενδυτές μάλλον κατανόησαν ότι αυτό που έγινε μπορεί να είναι καταστροφικό για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δνε πρόκειται να προκαλέσει παγκόσμια κρίση», εκτιμά ο David

Kelly, στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan Funds.
Κέρδη 152 μονάδες ή 0,88% για τον Dow Jones στις 17.562 μονάδες, με στήριξη από τις μετοχές των 3Μ, Goldman Sachs και Boeing.

Οι κλάδοι πρώτων υλών και τραπεζών συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών με την καλύτερη πορεία στον S&P 500 ο οποίος ενισχύεται κατά 1,1% στις 2.058 μονάδες, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να κινούνται ανοδικά.

Διαθέσεις ράλι και για την υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να ενισχύεται 1,27% στις 4.751 μονάδες, με στήριξη από το iShares Nasdaq Biotechnology ETF, το οποίο ενισχύεται άνω του 1%.

Συνεχίζεται η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, με τον δείκτη δολαρίου να αποδυναμώνεται 0,6%. Στο 1,112 δολ.. το ευρώ, ενώ το δολάριο διαμορφώνεται στα 102,7 γεν. Ανακάμπτει από τα χαμηλά 30 ετών η στερλίνα, φθάνοντας στα 1,3511 δολ.

Στο οκτώ προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί σε επίπεδα χαμηλότερα από το 17.

Keywords
Τυχαία Θέματα