Αμερικανό-αραβική «μάχη» για πτήσεις από Αθήνα προς ΗΠΑ

Με μία νέα ημερήσια πτήση από Ντουμπάι σε Νέα Υόρκη, μέσω Αθήνας, η αεροπορική εταιρεία του Κόλπου, Emirates, «βάζει εκ νέου στο παιχνίδι» την Ελλάδα μετά το 2012.

Η Emirates

θα θέσει σε «λειτουργία» τη νέα πτήση (Ντουμπάι-Αθήνα-Αεροδρόμιο Νιούαρκ, στη Νέα Υόρκη) από τις 12 Μαρτίου, χρησιμοποιώντας ένα αεροσκάφος Boeing 777-300er, η οποία θα υφίσταται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σημειώνεται ότι υπήρχε και στο παρελθόν ανάλογη πτήση, η οποία, όμως, διακόπηκε το 2012.

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ήρθαν σε επαφή με την Emirates πριν από λίγο καιρό, αναφορικά με το συγκεκριμένο δρομολόγιο», δήλωσε ο Tim Clark, πρόεδρος της Emirates, ο οποίος προσέθεσε ότι μετά από «προσεκτική εξέταση», η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο δρομολόγιο τη συμφέρει και σε εμπορικό επίπεδο.

Η νέα αυτή πτήση θα ανάψει τον ανταγωνισμό μεταξύ της Emirates και της αμερικανικής Delta Air Lines, η οποία διαθέτει δρομολόγιο Αθήνα-Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παράλληλα και οι United Airlines και American Airlines προετοιμάζονται να ξεκινήσουν δρομολόγια μεταξύ Αθήνας-Νιούαρκ και Αθήνας-Φιλαδέλφεια αντίστοιχα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ιστοσελίδα Skyscanner.

Η Emirates υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχει «υψηλή ζήτηση» για τη συγκεκριμένη πτήση και μάλιστα την χαρακτηρίζει ως «ένα δρομολόγιο το οποίο έχει αγνοηθεί εδώ και πολύ καιρό από τις άλλες εταιρείες». Άλλωστε στις ΗΠΑ ζουν περί των 1,3 εκατ. Ελλήνων μεταναστών, με τη Νέα Υόρκη να αποτελεί τη νέα πατρίδα των περισσότερων εξ αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα