Αμερικανίδα ειδική στη φορολογία εργάζεται στη Δανία και... διώκεται ποινικά!

Η Brooke Harrington, αμερικανίδα φορολογική εμπειρογνώμονας με διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ήταν έτοιμη να κάνει την Κοπεγχάγη σπίτι της, όταν διαπίστωσε ότι βρέθηκε μπροστά σε... ποινικές διώξεις.

Η κατηγορία εναντίον της είναι ότι έκανε συζητήσεις για τα θέματα στα οποία είναι ειδική, στο Κοινοβούλιο της Δανίας και στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Αυτό αποδεικνύεται ότι ήταν παράνομο, καθώς παραβιάζει τους περιορισμούς εργασίας για τους μη Ευρωπαίους πολίτες, κάτι που αποτελεί έκπληξη τόσο για το ίδιο το Κοινοβούλιο όσο και για τον εργοδότη της Harrington,

την Σχολή Επιχειρήσεων της Κοπεγχάγης. Επιπλέον, η Harrington πίστευε ότι ανταποκρινόταν απλώς και μόνο στην απαίτηση του εργοδότη της να μοιράζεται τα αποτελέσματα της έρευνάς της με το κοινό.

Αυτή η πίστη της κατέρρευσε, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου.

Έχοντας περάσει οκτώ χρόνια στη Δανία, η 49χρονη λέει ότι τώρα αντιμετωπίζει μια ζοφερή επιλογή: Είτε να κατηγορηθεί ότι παραβίασε τον νόμο περί αλλοδαπών, να φύγει από τη Δανία και να έχει πιθανές επιπτώσεις και στο ποινικό της μητρώο, κάτι που τελειώνει την καριέρα της, ή να υπομείνει μια μακρά διαμάχη στα δικαστήρια.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τις διακηρυγμένες προσπάθειες της Δανίας να προσελκύσει το πιο λαμπρό κόσμο για να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα