Αισιοδοξία για bull market για την στερλίνα παρά την νέα πτώση

Πίστη πως η στερλίνα θα ανακάμψει και πάλι έχουν οι επενδυτές μετά τη νέα βουτιά που κατέγραψε εξαιτίας της μείωσης του επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο John Goldie, ο οποίος ασχολείται με το συνάλλαγμα στην εταιρεία Argentex LLP στο Λονδίνο, παραμένει

αισιόδοξος πως η λίρα θα ανακάμψει ακόμα και μετά την απόφαση της ΒοΕ και τα πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε αλλά και τα αποτελέσματα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που έφεραν ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα αύξησης των απιτοκίων από τη FED πριν από το Δεκέμβρη.

Ο Goldie προβλέπει ότι η στερλίνα θα αναρριχηθεί στα $1,38 στο τέλος του έτους - σχεδόν 9% υψηλότερα από το $1,27 που είναι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

«Η άποψή μου είναι μόνο μία, μια αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος, χωρίς αμφιβολία επιβράδυνση σε όλους τους τομείς, αλλά όχι τόσο βαθιά επιβράδυνση, όπως έχουν προειδοποιήσει και όπως έχουν προτείνει» δήλωσε ο Goldie σε συνέντευξή του.

«Αν υποθέσουμε ότι αποφεύγουμε το αρνητικό έδαφος το τρίτο τρίμηνο, τότε νομίζω ότι υπάρχει ακόμη χώρος για εμάς να πιέσουμε υψηλότερα καθώς βαδίζουμε προς το τέλος του έτους» πρόσθεσε.

Η λίρα υποχώρησε 1,2% αυτή την εβδομάδα και στο $ 1,3069 την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη που ανακοίνωσε η ΒοΕ την μείωση των επιτοκίων έπειτα από επτά χρόνια, η λίρα υποχώρησε κατά 1,6%. Η υποχώρηση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη από τα χαμηλά 31 ετών που βρέθηκε στις 6 Ιουλίου.

Ωστόσο, ο Goldie παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά την βρετανική οικονομία.

Ενώ ορισμένες εκθέσεις επισημαίνουν πως το Brexit έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο δείκτης της Citi, η οποία μετρά τη δύναμη των βασικών δεδομένων σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών, αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα