Άγνωστος ο χρόνος εισαγωγής της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει plan b για την πιθανότητα να καθυστερήσει κατά λίγους μήνες και τελικά να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019, η εγγραφή της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Saudi Aramco στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg

Παρότι η κυβέρνηση του Ριάντ εμμένει στο στόχο για αρχική δημόσια προσφορά εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2018, αυτό το χρονοδιάγραμμα αποδεικνύεται όλο και πιο ανελαστικό για την μεγαλύτερη πώληση μετοχών

στην ιστορία, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «παραμένει στην πορεία της. Η διαδικασία της IPO είναι σε πολύ καλό δρόμο και η Saudi Aramco συνεχίζει να εστιάζει στη διασφάλιση πως όλη η δουλειά που σχετίζεται με την IPO θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και βάσει των πιο υψηλών προτύπων». Ωστόσο δεν έκανε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμούν ακόμη αρκετές σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στη δημόσια εγγραφή, γεγονός που περιορίζει την εταιρία και τους συμβούλους της και ίσως εμποδίσει την πώληση των μετοχών μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Για παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία έχει αναφέρει πως θα πουλήσει μετοχές στην εγχώρια και σε μια εξωτερική αγορά, ωστόσο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σε ποια άλλα μέρη του κόσμου θα γίνει εγγραφή εκτός της πρωτεύουσας της χώρας. Η Σαουδική Αραβία μπορεί να μην προχωρήσει σε αυτή την ανακοίνωση πριν τελειώσει ο Οκτώβριος, οπότε θα πραγματοποιήσει το μεγάλο της επενδυτικό συνέδριο στο Ριάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα