Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο!

Σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 γιορτάζεται στην Αγγλία η Εθνική Ημέρα Burger, μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για όλους τους λάτρεις των #Burger... National Burger Day.

Με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή μέρα, τρεις ειδικοί του καλού φαγητού συγκέντρωσαν τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις του burger ανά τον κόσμο.

Ο Randy Garutti, επικεφαλής της πασίγνωστης αλυσίδας μπεργκαράδικων Shake

Shack με έδρα την Νέα Υόρκη, ο Scott Collins που ίδρυσε στον Λονδίνο τα επιτυχημένα εστιατόρια Meatliquor μαζί με τον Έλληνα σεφ Yianni Papoutsis και ο Uwe Opocensky, επικεφαλής σεφ στο Greater China Restaurant Company του Hong Kong προτείνουν που να φάμε burger όταν θα ταξιδέψουμε σε Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ινδονησία

ΑΜΕΡΙΚΗ

Minetta Tavern- Nέα Υόρκη

Το πιάτο-υπογραφή του συγκεκριμένου μπιστρό στο Greenwich Village είναι το Black Label burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτες pommes frites.

Pizza Loves Emily - Νέα Υόρκη

Μπορεί να είναι πιτσαρία, όμως το burger τους θεωρείται από τα καλύτερα της αγοράς με ψωμί από pretzel και την πικάντικη buffalo sauce (σκόρδο, πιπέρι, ξύδι, βούτυρο και αλάτι) αναμειγμένη με τυρί και πεντανόστιμο μπιφτέκι.

In-N-Out Burger - Λος Άντζελες

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1948 και είναι ξακουστό για την υψηλή ποιότητα των υλικών του και το μενού του που αλλάζει ανά εποχές και προσφέρει μοναδικές επιλογές.

Pie 'n Burger - Pasadena, Καλιφόρνια

To εστιατόριο Pie' n Burger σου προσφέρει την αυθεντική Αμερικάνικη εμπειρία με ένα κλασσικό burger και μετά για επιδόρπιο ένα γενναιόδωρο κομμάτι american pie με σαντιγί.

Louis Lunch - New Haven

Aυτή η ιστορική επιχείρηση υποστηρίζει πως εφηύρε το hamburger sandwitch το 1900. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες ανοίγουν όποτε έχουν όρεξη, δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες και κανείς δεν επιτρέπεται να βάλει κέτσαπ σε ότι παραγγείλει.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

St. John Bread & Wine - Λονδίνο

Oι τρεις ειδικοί έχουν να μας προτείνουν την γκουρμέ επιλογή του σεφ Fergus Henderson που περιλαμβάνει τηγανισμένα μοσχαρίσια μυαλά με κρούστα από ψωμί, τριμμένο λάχανο, πατάτες και κρεμμύδια και ονομάζεται φυσικά brain burger.

Farmacy - Λονδίνο

Ποτέ δεν ξεχνάμε τους vegetarian της παρέας! Το Farmacy σερβίρει υποκατάστατα του burger φτιαγμένα από μανιτάρια, μαύρα φασόλια και κεχρί ενώ συνοδεύεται από αβοκάντο, πίκλες, ντομάτα και goji ketchup που έχουν ένα εξωφρενικά νόστιμο αποτέλεσμα. Μπορείς να το παραγγείλεις και με ψωμάκια χωρίς γλουτένη.

Nanban - Λονδίνο

Στο εστιατόριο του σεφ Tim Anderson που μπορείς να βρεις στην περιοχή του Brixton υπάρχει μόνο ένα burger στο μενού αλλά πραγματικά δεν θα χρειαστείς άλλο. Περιέχει πανσέττα, δύο μεγάλα μπιφτέκια και την καυτή κορεάτικη σως gochujang.

Bundobust- Leeds

Άλλος ένας προορισμός για όσους από εμάς δεν τρώνε κρέας, δεν έχουν όμως πρόβλημα με τις θερμίδες που θα είναι πολλές. Το Bundobust προσφέρει ένα burger-βόμβα από υδατάνθρακες με deep fried ινδική πικάντικη πατάτα και επιπλέον μπαχαρικά.

ΓΑΛΛΙΑ

Big Fernand - Παρίσι

Μία σχετικά νέα αλυσίδα που ιδρύθηκε το 2012 και επιχειρεί να κάνει το burger γαλλική υπόθεση με εγχώρια τυριά και ψωμιά.

ΔΑΝΙΑ

Gasoline Grill -Κοπενχάγη

Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν τον χώρο ενός παλιού βενζινάδικου και το μετέτρεψαν στο πιο καλό burger place της πόλης.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Belles Hot Chicken- Σίδνεϊ

Το sandwich με τηγανιτό κοτόπουλο είναι τόσο νόστιμο που ο Opocensky δεν άντεξε να μην το προσθέσει στην λίστα παρόλο που κινδυνεύει να βγει εκτός θέματος! "Διάλεξε την πικάντικη επιλογή του μενού" συμβουλεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα