«Αδιάφορη» άνοδος στο ΧΑ - Στις 580 μον. ο Γενικός Δείκτης

Της Όλγας Μπαλαφούτη

Επιστροφή στην...απραξία για το Χρηματιστήριο, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις που έφεραν τον Γενικό Δείκτη στις 580 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να «ξεφουσκώνει» σε όρους έντασης, τζίρου και όγκου, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις αποτιμήσεις και προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις με τον τζίρο των συναλλαγών να ξαναγυρνά σε ρυθμούς καλοκαιριού και να μην μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατ. Ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης, πρωταγωνιστής της ανόδου τις προηγούμενες μέρες, σήμερα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα με τις 4 συστημικές τράπεζες

να καταγράφουν μικτά πρόσημα. Συγκεκριμένα, η Εθνική υποχώρησε κατά 0,49%, η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 0,66%, η Alpha Bank κέρδισε 3,3% και η Eurobank υποχώρησε κατά 1,59%.

«Το πάτημα στις 580 μονάδες δεν υποστηρίχθηκε ως όφειλε από τα λεγόμενα βαριά χαρτιά (ΦΦΓΚΡΠ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ) κάτι που άφηνε στους συμμετέχοντες ενεργούς επενδυτές την πικρή αίσθηση ανοδικής πλάνης ή μιας εξελισσόμενης βραχυχρόνιας "Bull trap" κίνησης. Εάν τώρα στις επόμενες συνεδριάσεις συνεχιστεί η ανοδική κωλυσιεργία των τίτλων βαρύνουσας σημασίας μη συνεπικουρώντας έτσι στη διαγραμματική διαφυγή άνω των 580 μονάδων θα προκληθούν αντίρροπες δυνάμεις σπρώχνοντας εκ νέου το Γενικό Δείκτη προς τις 550 μονάδες. Εκεί όμως θα έχει να αντιμετωπίσει τις έντονες ρευστοποιήσεις των βραχυχρόνιων κεφαλαίων που πίστεψαν την ανοδική αντίδραση προς τις 610 μονάδες» σχολιάζει η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,52% στις 583 μονάδες και ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 1,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα