Vodafone: Καλύτερη του αναμενόμενου αύξηση εσόδων το α' τρίμηνο

Η Vodafone Group ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση εσόδων της τάξης του 2,2% το α' τρίμηνο λόγω των ισχυρών επιδόσεων σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς και λόγω αύξησης της ζήτησης στην Τουρκία, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13,9%.

Όπως ανακοίνωσε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η αύξηση κατά 1,9% των οργανικών εσόδων στις υπηρεσίες που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 1,4% αυξάνουν την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές

για το σύνολο του έτους, όπου και αναμένει αύξηση των δομικών κερδών από 4 έως και 8%.

Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν πτώση 3,3%, αφενός λόγω της πώλησης των δραστηριοτήτων της στην Ολλανδία και αφετέρου λόγω της εξασθένισης της στερλίνας λόγω Brexit.

Τα έσοδα τριμήνου ως τις 30 Ιουνίου ανήλθαν σε 11,4 δισ. ευρώ, εν συγκρίσει με τα 11,8 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Η πτώση στην ευρωπαϊκή της μονάδα οφείλεται κυρίως στην πώληση της ολλανδικής θυγατρικής της στην T-Mobile Nederland.

Συνολικά, τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 4,6% στα 10,2 δισ. ευρώ από 10,7 δισ. ευρώ την περσινή χρονιά.

Τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,2%, σημειώνοντας επιτάχυνση από τον ρυθμό 1,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό πελατών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τώρα έχει 83,5 εκατ. πελάτες στο δίκτυο 4G σε 22 χώρες, με την προσθήκη 8,8 εκατ. κατά το α' τρίμηνο.

Για τις υπηρεσίες του ευρυζωνικού δικτύου, πρόσθεσε 300.000 πελάτες στο α' τρίμηνο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 15 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε η Vodafone τα αποτελέσματα α' τριμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της και αφήνουν τις προβλέψεις της για το 2018, αμετάβλητες .

Keywords
Τυχαία Θέματα