Unilever: Αποεπενδύει και επαναγοράζει μετοχές €5 δισ.

Tην επαναγορά μετοχών αξίας 5 δισ. ευρώ και την αποεπένδυση από μια βασική μονάδα δραστηριοτήτων της σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το καθεστώς ανεξαρτησίας της μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς από την Kraft Heinz.

Η παρασκευάστρια διάσημων προϊόντων, όπως το σαπούνι Dove και η μαγιονέζα Hellmann's αναβάθμισε τον στόχο της σε ό,τι αφορά την περιστολή δαπανών και αύξησε το μέρισμά της, μετά από μια στρατηγική αναθεώρηση στην οποία προέβη μετά

την άκαρπη προσφορά εξαγοράς της έναντι $143 δισ. από την αμερικανική εταιρεία.

Παράλληλα, η Unilever ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις διαφημιστικές δαπάνες και ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας χωρίς να δίνει συγκεκριμένο νούμερο, ενώ θα επανεξετάσει και τη διπλή αγγλο-ολλανδική υπηκοότητά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κολοσσοί του τομέα καταναλωτικών αγαθών, όπως η Unilever και η Kraft έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μεγάλη πίεση, λόγω των αλλαγών στις συνήθειες των καταναλωτών, που στρέφονται σε φρέσκα προϊόντα.

Τα στελέχη της Unilever δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν τις αποδόσεις για τους μετόχους

Σε ό,τι αφορά την αποεπένδυση από τις δραστηριότητες που αφορούν μάρκες όπως οι Flora, Stork, Country Crock και άλλα βραδέως αναπτυσσόμενα μπραντς, σχεδιάζεται η πώληση ή η διάσπασή τους. Παράλληλα, η Unilever ανακοίνωσε τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τροφίμων και αναψυκτικών σε μια μονάδα με βάση την Ολλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα