To καμμένο γαλλικό περιπολικό συμβολίζει την κρίση που περνά ο Ολάντ

Τη στιγμή που ο Francois Hollande προσπαθούσε να πείσει τους Γάλλους πολίτες πως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, ξέσπασαν και οι βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους, και οι απεργίες σε όλη τη χώρα.

Οι διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση Hollande, οι οποίες γίνονται όλο και πιο βίαιες, αντιμετωπίζονται με τα γαλλικά ΜΑΤ, τα οποία πρόσφατα άνοιξαν με τη βία διυλιστήριο

στη Marseille το οποίο είχε αποκλειστεί παράνομα. Τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Hollande έχουν υποστεί βανδαλισμούς σε αρκετές πόλεις, και τα ΜΜΕ δείχνουν συνέχεια το βίντεο με τους διαδηλωτές που πετούν τους αστυνομικούς εκτός του περιπολικού τους και το καίνε.

Με την δημοσιότητα του Hollande να βρίσκεται σε νέα χαμηλά, οι συγκρούσεις προκαλούν αβεβαιότητα στην ικανότητα διακυβέρνησης του Hollande. Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τη στιγμή που ο Hollande έχει στα χέρια του την δύναμη να προβεί σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα λόγω της κήρυξης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις πέρυσι.

Με τον Hollande να βρίσκεται στην Ιαπωνία για την συνάντηση των G-7 την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Manuel Valls και ο YΠΟΙΚ Michel Sapin έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν να κρατούν την παροχή πετρελαίου σε σταθερά επίπεδα έτσι ώστε να επιδείξουν πως η κυβέρνηση έχει ακόμη την κατάσταση στα χέρια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα