To ενδιαφέρον Σαββίδη για το Athens Ledra και η νέα ξενοδοχειακή... άφιξη στη Συγγρού

Της Στεφανίας Σούκη

Το ''παρών'' στις διαδικασίες πλειστηριασμού του ξενοδοχείου Athens Ledra ετοιμάζεται να δώσει ο Ιβάν Σαββίδης, οι εκπρόσωποι του οποίου ήδη δήλωσαν από τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ότι ο όμιλος Dimera ενδιαφέρεται και για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Ο κ. Σαββίδης παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα, κατά τις πληροφορίες, από κοντά τις εξελίξεις για το εμβληματικό ξενοδοχείο της

λεωφόρου Συγγρού, όπως άλλωστε και άλλα μεγάλα, εγχώρια ονόματα της ξενοδοχειακής αγοράς που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, αλλά και αμερικανικά, αραβικά κεφάλαια κ.α.. Το Athens Ledra, το οποίο πρόκειται να βγεί στο ''σφυρί'' εντός του Ιουλίου με τιμή εκκίνησης στα 48 εκατ. ευρώ (ενώ και η ιδιοκτήτρια ΑΣΤΥ φέρεται να αναζητεί και η ίδια επενδυτή πρίν τη διαδικασία του πλειστηριασμού), πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο ομογενής επιχειρηματίας για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Αθήνα, μετά το ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης που έχει ήδη ξεκινήσει για το Μακεδονία Παλλάς στη συμπρωτεύουσα. Ο Ιβάν Σαββίδης, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο κλάδος του τουρισμού είναι ο πλέον υποσχόμενος στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται για ξενοδοχείο πόλης με στόχο τους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για επαγγελματικούς λόγους όσο και αυτούς που επισκέπτονται την Αθήνα για αναψυχή.

Η νέα άφιξη

Την ίδια στιγμή, στη λεωφόρο Συγγρού, μετά και το λουκέτο του Athens Ledra, πολύ σύντομα πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της μία νέα μονάδα, από τον όμιλο ξενοδοχείων Eurodomus, του επιχειρηματία Κ. Δέδε, ο οποίος έχει δύο ξενοδοχεία στο Ναύπλιο (Μεγάλη Βρετανία και Rex) και το 4άστερο Arion στο Ξυλόκαστρο. To καινούριο, 4άστερο ξενοδοχείο ονομάζεται Αthens Avenue, θα ανοίξει, εκτός απροόπτου, μέσα στον Ιούλιο, επί της λεωφόρου Συγγρού 182 και αποτελεί το πρώτο ουσιαστικά εγχείρημα του κ. Δέδε στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά. Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 94 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους 250 ατόμων, χώρους εστίασης, σπά, 5ωροφο υπόγειο πάρκινγκ κ.τ.λ.. Το ακίνητο είναι ιδιόκτητο και παλιά στεγαζόταν εκεί η Millenium Bank, ενώ τα τελευταία χρόνια παραμένει κενό. Σημειωτέον ότι ο όμιλος Eurodomus διαθέτει και άλλα ιδιόκτητα ακίνητα εντός και εκτός Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα