To brexit δημιουργεί χάος στους Βρετανούς λιανοπωλητές

Πιθανόν οι τράπεζες από το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορούν να το ξεπεράσουν. Για τους εμπόρους λιανικής πώλησης που απειλούνται από το Brexit, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο - πρέπει να παραμείνουν έτοιμοι ακόμη και αν μια άτακτη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση φράξει εμπορικές διαδρομές και αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων.

Καθώς η Βρετανία καταγράφει μια όλο και πιο ασταθή πορεία προς το Brexit, οι λιανοπωλητές όπως η Tesco Plc,

η J Sainsbury Plc και η Next Plc που πωλούν σημαντικό αριθμό εισαγόμενων αγαθών προσκρούουν στα όρια του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης.

"Ανησυχούμε πολύ περισσότερο για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί οποιαδήποτε συμφωνία στα τελωνεία, παρά από τη δική μας ικανότητα να το αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Simon Wolfson της αλυσίδας ένδυσης Next σε συνέντευξή του. "Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να σταματήσουν τα τελωνεία στα λιμάνια και αυτό θα κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη για όλους τους λιανοπωλητές".

Η συντριπτική πλειοψηφία των ρούχων και σχεδόν το ήμισυ των τροφίμων που καταναλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο εισάγονται. Με ανεπαρκή εγχώρια παραγωγική ικανότητα για να ικανοποιήσει τη ζήτηση της χώρας, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία το 2019.

Κάθε μέρα περίπου 700.000 εισερχόμενες αποστολές θα απαιτούν συνοριακούς ελέγχους εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, δήλωσε η British Retail Consortium. Οι υπάλληλοι στο Dover, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της χώρας, προειδοποιούν ότι δύο επιπλέον λεπτά για να περάσουν τα φορτηγά μέσω των τελωνείων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κυκλοφοριακή συμφόρηση 17 μιλίων (27 χιλιομέτρων).

"Το Ντόβερ δεν είναι έτοιμο για προϊόντα τροφίμων που πρέπει να ελεγχθούν και δεν μπορείτε απλώς να κτυπήσετε στα δάχτυλά σας και να διπλασιάσετε τον αριθμό των βρετανικών φραουλών ή πατατών", δήλωσε ο σύμβουλος της πολιτικής BRC William Bain.

Keywords
Τυχαία Θέματα