Standard Life-Aberdeen: Οι μέτοχοι έδωσαν το «ΟΚ» για τη συγχώνευση

Πάνω από το 95% των μετόχων της Aberdeen και το 98% των μετόχων της Standard Life υπερψήφισαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων υπέρ του deal συγχώνευσης των δύο εταιρειών, ύψους 11 δισ. στερλινών.

Η νέα διευρυμένη εταιρεία που προκύπτει, θα ονομάζεται Standard

Life Aberdeen. Επικεφαλής τίθενται ο Keith Skeoch και το αφεντικό της Aberdeen, Martin Gilbert, με ένα 16μελές ΔΣ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για τους όρους της συγχώνευσης τον περασμένο Μάρτιο και το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Ο πρόεδρος της Aberdeen Asset Management, Simon Troughton, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας.

Οπως είπε: «(οι μέτοχοι της Aberdeen) αναγνωρίζουν τη στρατηγική και χρηματοικονομική λογική της συγχώνευσης που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Βρετανίας και μία από τις 25 κορυφαίες ενεργές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως. Η συμφωνία αυτή ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Aberdeen και είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της φιλοδοξίας της εταιρείας να δημιουργήσει μια επενδυτική εταιρεία διεθνούς κλάσης με ένα πραγματικά παγκόσμιο αποτύπωμα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Standard Life, Sir Gerry Grimstone, θεωρεί ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει μια δύναμη που θα μπορεί να ανταγωνιστεί στην αγορά των της διαχείριση κεφαλαίων που εξαπλώνεται διεθνώς ολοένα και περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα