Softbank: Ξεκίνησε τις επενδύσεις ύψους πολλών δισ. στις ΗΠΑ

Με τίμημα 4 δισ. δολ., η ιαπωνική SoftBank απέκτησε μερίδιο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Nvidia.

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός που απέκτησε και τη βρετανική εταιρεία σχεδιασμού επεξεργαστών ARM έναντι 31 δισ. δολ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποκάλυψε επισήμως ότι πήρε υπό τον κατοχή της άγνωστο αριθμό

μετοχών της Nvidia. Πιστεύεται ωστόσο ότι το ποσοστό μετοχών που κατέχει πλέον η SoftBank είναι περίπου 5%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον περασμένο Οκτώβριο η SoftBank είχε ανακοινώσει τη δημιουργία ταμείου 100 δισ. δολ. με έδρα το Λονδίνο για το οποίο έλαβε στήριξη 45 δισ. δολ. από τη Σαουδική Αραβία. Αλλα 25 δισ. δολ. έβαλε η ίδια και άλλα 35 δισ. δολάρια συνεισέφεραν άλλοι «διεθνείς επενδυτές».

Ο ιδρυτής της Apple, της Qualcomm, της Sharp και της Oracle, Larry Ellison, έχει δεσμεύσει δισ. δολάρια στο ταμείο αυτό που ονομάζεται SoftBank Vision Fund, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν διάφορες εταιρείες ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής της Softbank, Μασαγιόσι Σαν, δήλωσε ότι με αυτές τις κινήσεις, η εταιρεία του θα μπορεί να κάνει επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, καθώς και ότι την επόμενη δεκαετία το SoftBank Vision Fund θα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα τεχνολογίας.

Τον περασμένο Δεκέμβρη, μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα επενδύσει το 50% των 100 δισ. δολ. σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας. Είχε πραγματοποιήσει δε συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ, κατά την οποία του είχε αναφέρει ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία 50,.000 νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, μέσω των επενδύσεών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα