SoftBank Group: Πώληση μετοχών της Alibaba αξίας $7,9 δισ.

Στην πώληση μετοχών της Alibaba συνολικής αξίας 7,9 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η SoftBank Group, στα πλαίσια του προγράμματος μείωσης του χρέους της, όπως αναφέρει το Reuters.

Σημειώνεται ότι η SoftBank Group είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του κινεζικού ομίλου online πωλήσεων και είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε πώληση

μετοχών της Alibaba από το 2000 που ξεκίνησε να επενδύει σε αυτήν, ενώ μετά την πώληση το μερίδιό της θα μειωθεί στο 28% από 32,2% που είναι αυτή τη στιγμή.

Η πώληση θα γίνει σε δύο στάδια. Μετοχές αξίας μεταξύ πέντε και έξι δισ. δολαρίων θα πωληθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με αναδόχους τις Morgan Stanley και Deutsche Bank, ενώ μετοχές αξίας δύο δισ. δολαρίων θα αγοραστούν από την ίδια την Alibaba και τίτλοι αξίας 400 εκατ. δολαρίων θα αγοραστούν από την Alibaba Partnership, μία ομάδα 34 ατόμων που έχει δημιουργηθεί από τον ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma. Επίσης μετοχές αξίας 500 εκατ. θα πωληθούν σε κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, το οποίο, όμως, δεν έχει κατονομαστεί.

Ο επικεφαλής της SoftBank, Masayoshi Son θα διατηρήσει τη θέση του στη διοίκηση της Alibaba, ενώ ο πρόεδρος της Alibaba Jack Ma θα διατηρήσει τη δική του στη διοίκηση της SoftBank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρέη της Softbank Group υπολογίζεται ότι φθάνουν στα 11,9 τρισ. γεν (περί των 107 δισ. δολαρίων).

Keywords
Τυχαία Θέματα