Sharp: Προβλέπει λειτουργικά κέρδη για πρώτη φορά σε τρία χρόνια

Για τρίτο τρίμηνο εμφάνισε ζημιές, τις οποίες ωστόσο περιόρισε σε 17,9 δισ. γεν από 49,6 δισ. γεν το β΄τρίμηνο του 2015

Η ιαπωνική Sharp προέβλεψε σήμερα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια λειτουργικά κέρδη, μετά την περικοπή θέσεων εργασίας, αλλά και την απόσυρση από τον ζημιογόνο τομέα κατασκευής τηλεοράσεων στη Βόρεια Αμερική,

μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια LCD οθονών, που τώρα ανήκει στην ταϊβανέζικη Foxconn, αναμένει λειτουργικά κέρδη 25,7 δισ. γεν (245 εκατ. $)για το έτος που λήγει στα τέλη Μαρτίου, ανακάμπτοντας από την περασμένη χρονιά όπου σημείωσε ζημιές 162 δισ. γεν. Το νούμερο αυτό, ωστόσο, υπολείπεται του κέρδους 40 δισ. γεν που είχε διαβλέψει η Nikkei business daily τον περασμένο μήνα. Σημειώνεται ότι η Foxconn, επισήμως γνωστή ως Hon Hai Precision Industry είχε αγοράσει τα 2/3 της Sharp έναντι 3,7 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Η Sharp απέλυσε περίπου 6.000 άτομα ήτοι το 12% του προσωπικού της πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η εταιρία κατά το β' τρίμηνο εμφάνισε και πάλι ζημιά, ωστόσο πιο περιορισμένης κλίμακας. Αιτία, οι συνεχιζόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μονάδα οθονών για έξυπνα τηλέφωνα.

Κατά το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο, η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών περιόρισε τις ζημιές της σε 17,9 δισ. γεν (170,8 εκατ. $), από 49,6 δισ. γεν το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν σε 2,5 δισ. γεν από 3,5 δισ. πέρυσι.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους που λήγει το Μάρτιο, η Sharp προέβλεψε καθαρές ζημιές ύψους 41,8 δισ. γεν, καθώς και λειτουργικά κέρδη 25,7 δισ. γεν από έσοδα δύο τρισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα