Saudi Aramco: Ψάχνει συμβούλους για την IPO

Την πρόσληψη επενδυτικών τραπεζών ως συμβούλων για τα διάφορα στάδια της αρχικής δημόσιας εγγραφής της εξετάζει η Saudi Arabian Oil Co. σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Στο μικροσκόπιο της Aramco έχουν μπει τράπεζες με ανάλογη εμπειρία που έχουν επιδείξει καλές επιδόσεις, ώστε να αναλάβουν στάδια της διαδικασίας της IPO, ωστόσο η επιχείρηση μπορεί να αναθεωρήσει

αν δεν μείνει ικανοποιημένη από τους συμβούλους που θα επιλέξει, πιθανότατα εντός των προσεχών ημερών.

Μεταξύ των επενδυτικών τραπεζών είναι η Goldman Sachs και η HSBC Holdings, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για Credit Suisse, Morgan Stanley, Citigroup και JPMorgan.

Ήδη έχει προσληφθεί η Evercore Partners για να συνεργαστεί με την ανταγωνιστική της Moelis & Co. ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την εγγραφή που έχει προγραμματιστεί για το 2018.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πουλήσει λιγότερο από το 5% της εταιρείας στο πλαίσιο των σχεδίων του Πρίγκιπα Mohammed bin Salman να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κρατικό ταμείο πλούτου στον κόσμο και να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τους υδρογονάνθρακες.

Η κυβέρνηση εκτιμά την αξία της εταιρείας σε περίπου 2 τρισ. δολ., ενώ η πώληση μετοχών αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 δισ. δολ. που έφτασε με την IPO της η Alibaba το 2014.

Στο μεταξύ, πηγές ανέφεραν πως η εταιρεία προσανατολίζεται στην έκδοση ομολόγου αξίας δύο δισ. δολαρίων, εντός του β' τριμήνου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα