Samsung: Ετοιμάζει στρατηγικές κινήσεις... παρά τη σύλληψη

Ο κορεατικός κολοσσός δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει τη σύλληψη του επικεφαλής της Jay Y. Lee να μπει εμπόδιο στα σχέδιά της για στρατηγικές κινήσεις. Για την ακρίβεια, η Samsung συνεχίζει να σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών.

Η ιδέα πρωτοανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο κατόπιν πιέσεων που άσκησε ο επενδυτής Paul

Elliott Singer για την ανάγκη αλλαγών στη δομή της Νο1 εταιρείας κατασκευής smartphones και τηλεοράσεων στον κόσμο. Η πρόταση προβλέπει επίσης τον συνδυασμό κάποιων δραστηριοτήτων υπό μια εταιρεία συμμετοχών που θα επιτρέψει στην οικογένεια Lee να διατηρήσει τον έλεγχο.

«Διεξάγουμε μια διεξοδική επανεξέταση της βέλτιστης εταιρικής δομής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας μιας εταιρίας συμμετοχών», ανακοίνωσε η Samsung.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Samsung θα διαχωριστεί σε δύο εταιρείες, μια εταιρεία συμμετοχών και μια εταιρεία εκμετάλλευσης, ενώ η Samsung C&T, που αυτή τη στιγμή κατέχει πάνω από το 4% της Samsung Electronics, θα συγχωνευτεί σε μια νέα εταιρία συμμετοχών. Αυτό θα επιτρέψει στον Lee να χρησιμοποιήσει το μερίδιό του στη C&T για να ισχυροποιήσει τη θέση του χωρίς να κάνει μεγάλες δαπάνες σε μετρητά.

Μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της Samsung Electronics σημείωσε άνοδο 1,9% και έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ. Η μετοχή της Samsung C&T Corp. Σημείωσε άνοδο 9,1% και της Samsung Life Insurance 4,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα