Regling: Γιατί το ευρώ είναι μια επιτυχία

"Η κρίση είναι παρελθόν", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, στο περιθώριο της συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Όπως τόνισε στο CNBC, οι οικονομολόγοι που προμηνύουν το τέλος του ευρώ δεν επικεντρώνονται στα γεγονότα. Ο K. Regling εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα αποτέλεσαν επιτυχία

για τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Stiglitz είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει η ευρωζώνη. Δεν πιστεύει επίσης πως η ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να σώσει μακροπρόθεσμα την πάσχουσα Ένωση. "Γι' αυτό και η κοινή νομισματική ένωση πιθανόν να διαλυθεί τα επόμενα χρόνια. Τότε δεν θα υπάρχει πλέον ευρωζώνη με την σημερινή της μορφή", δήλωσε.

O Paul Krugman απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει εάν συνεχίζεται να ασκείται «γερμανική» οικονομική πολιτική, δηλαδή λιτότητα αντί επενδύσεων, ανέφερε πως «τότε θα έχουμε ένα πρόβλημα».

"Έχω συνηθίσει ν' ακούω τέτοιες προβλέψεις ανά τα χρόνια αλλά συνήθως πέφτουν έξω", πρόσθεσε.

"Αυτοί που κάνουν τέτοιες προβλέψεις, δεν έχουν εξετάσει τα γεγονότα, ότι δηλαδή έχουμε πραγματικά λάβει σημαντικά μέτρα για να βγούμε από την κρίση", δήλωσε.

"Οι αγορές, για παράδειγμα, δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή. Διαφορετικά, θα βλέπαμε κάποια αντίδραση σ' αυτές. Πιστεύω όμως ότι οι αγορές καλά κάνουν και δεν μοιράζονται την άποψή τους".

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα