Reckitt Benckiser: Αγοράζει τη Mead Johnson με 16,6 δισ. δολ.

Στη Reckitt Benckiser περνά η εταιρεία παιδικών τροφίμων Mead Johnson Nutrition έναντι τιμήματος 16,6 δισ. δολ. ή 13,28 δισ. στερλινών, σε μια κίνηση που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη βρετανική εταιρεία καταναλωτικών ειδών στην αγορά υγιεινών προϊόντων. Στόχος της Reckitt Benckiser

να δώσει ώθηση στην αύξηση των πωλήσεων που, τελευταία, παρουσιάζουν επιβράδυνση.

Η εταιρεία που κατασκευάζει τη γνωστή σειρά καθαριστικών Lysol, θα καταβάλει 90 δολάρια ανά μετοχή σε ρευστό, κάτι το οποίο είχε γίνει γνωστό από την 1η Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε, για πρώτη φορά ότι γίνονταν διαπραγματεύσεις για την εξαγορά.

Η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 250 εκατ. δολαρίων σε βάθος τριετίας και αύξηση των κερδών.

Οι πωλήσεις της Reckitt Benckiser εμφανίζουν επιβράδυνση τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Βραζιλία. Η βρετανική εταιρεία προβλέπει αύξηση 3% στις πωλήσεις το τρέχον έτος, έναντι προβλέψεων αναλυτών για αύξηση 4,2%.

Όσο για τα προϊόντα που θα προσθέσει η Mead Johnson στο «καλάθι» της Reckitt, αφορούν μια κατηγορία καταναλωτικών brands, όπως τα παυσίπονα Nurofen, οι καραμέλες για τον λαιμό Strepsils και η μουστάρδα French's.

Keywords
Τυχαία Θέματα