Peugeot: Καρατομεί τον επικεφαλής στη Ν.Α. Ασία λόγω πτώσης των πωλήσεων

Σε αντικατάσταση του επικεφαλής των ασιατικών δραστηριοτήτων του προχωρά ο όμιλος Peugeot (PSA) καθώς οι πωλήσεις στην ήπειρο καταγράφουν πτώση.

Ο 61χρονος Ντένις Μάρτιν, που είναι υπεύθυνος για τις αγορές της Κίνας και της νοτιοανατολικής Ασίας από το 2016 αποχωρεί για να «κυνηγήσει προσωπικά projects», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Διάδοχός του θα είναι ο Κάρλος Γκόμες, που αυτή τη στιγμή ηγείται των δραστηριοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Λατική Αμερική.

«Με τις επιδόσεις που

πέτυχε στη Λατινική Αμερική, σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, ο Κάρλος Γκόμες θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και τις ικανότητές του για να δώσει νέα ώθηση στην περιοχή της Ασίας, όπου η εταιρεία έχει στρατηγικά συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η PSA προσπαθεί, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής, να αλλάξει την εικόνα της ως brand χαμηλού κόστους στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου.

Οι πωλήσεις στη γενικότερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας υποχώρησαν κατά 37% στο εντεκάμηνο, στα 336.800 οχήματα.

Ο 53χρονος Γκόμες είναι επικεφαλής της Λ. Αμερικής από το 2010 ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για τη Fiat και τη Renault.

Keywords
Τυχαία Θέματα