PSA Group: Πιο κοντά στην απόκτηση της Opel

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς της Opel και στη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται η PSA Group, με μεγάλες πιθανότητες η επίσημη ανακοίνωση να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι General Motors (στην οποία ανήκει η Opel) και η PSA Group σχεδιάζουν την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεών τους εντός του Σαββατοκύριακου με στόχο η συμφωνία εξαγοράς να ανακοινωθεί ακόμη

και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Όμως, όπως αναφέρουν οι παραπάνω πηγές, η πολυπλοκότητα της όλης υπόθεσης μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση της συμφωνίας.

Ένα από τα βασικά θέματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση είναι πως η PSA θα κατορθώσει να εξοικονομήσει το ποσό των δύο δισ. ευρώ από τη συμφωνία και ποιους τρόπους σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για να το επιτύχει.

Στόχος του επικεφαλής της PSA, Κάρλος Ταβάρες είναι η αναγέννηση τόσο της Opel όσο και της Vauxhall, χρησιμοποιώντας το ίδιο μοντέλο αναδιάρθρωσης που χρησιμοποιήθηκε μετά τη συγχώνευση των Peugeuot και Citroen.

Keywords
Τυχαία Θέματα