Oι ζάμπλουτοι δεν κάνουν πια πάρτι σε βίλες - Ενοικιάζουν ολόκληρα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Οι πλούσιοι Αμερικανοί φαίνεται πως όταν λένε πως θα κάνουν ένα μεγάλο πάρτι, το εννοούν. Ο Frederic Vidal, διευθυντής στο resort Las Ventanas στο Los Cabos του Μεξικό, αναφέρει πως "ψάχνουν για λόγους να κάνουν πάρτι. Και όταν το κάνουν 'κλείνουν' όλο το συγκρότημα".

Ο Vidal δεν είναι ο μόνος που παρατηρεί αύξηση σε τέτοιου είδους χλιδάτες γιορτές. To Jumby Bay, ένα άλλο resort της αλυσίδας Rosewood όπως το Las Ventanas, στην Antigua, ήταν και το επίκεντρο πάρα πολλών χλιδάτων πάρτι γενεθλίων, σε σημείο όπου αυτά διπλασιάστηκαν μεταξύ του

2014 και του 2015. Το Mayflower Grace στο... όχι και τόσο εξωτικό Connecticut έχει δει τετραπλασιασμό των πάρτι τέτοιου είδους. Στο Lodge at Glendorn στην πολιτεία της Pennsylvania, τα λεγόμενα και "birthday buyouts" κοστίζουν μέχρι και 200.000 δολάρια!

Για τον έμπειρο Jack Ezon, τα πάρτι γενεθλίων πλουσίων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά τέτοιου είδους. Ανάμεσα στα πάρτι που έχει διοργανώσει ήταν και ένα τεράστιο πάρτι κόστους 3,5 εκατομμυρίων (!) δολαρίων στο Λονδίνο το οποίο "έκλεισε" το Claridge's ενώ είχε και πριβέ events στο παλάτι του Buckingham και το Spencer House. O ίδιος αναφέρει πως DJ μεταφέρονται συχνά σε πάρτι σε πριβέ νησιά στην Καραϊβική, ενώ έχει στήσει και οικογενειακούς αγώνες ολυμπιακών διαστάσεων, έχει ναυλώσει γιοτ και έχει στείλει οικογένειες σε γενεθλιακά σαφάρι.

Ο Εzon υπολογίζει πως διοργανώνει περίπου 50 τέτοια πάρτι κάθε χρόνο. Το 1/5 εξ αυτών κοστίζουν πάνω από 1 εκατ. δολάρια. Το μεγαλύτερο πάρτι για το οποίο είχε ακούσει ήταν το 60 πάρτι γενεθλίων του Προέδρου του Arcadia Group, Philip Green, το οποίο φέρεται να κόστισε μεταξύ 5 και 6 εκατομμύρια δολάρια στο Rosewood Mayakoba, με live παραστάσεις από τον Stevie Wonder.

Iδού μερικά από τα resorts τα οποία ενοικιάζουν οι εορτάζοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα