O χρυσός μπορεί να φτάσει και τα 1.400 δολ/ουγγιά, σύμφωνα με κορυφαίο αναλυτή

O χρυσός μπορεί να επιδείξει ράλι μέχρι και τα 1.400 δολ./ουγγιά, εάν ενταθεί η αποφυγή του ρίσκου που ακολουθούν οι επενδυτές, σύμφωνα με τον πιο επιτυχημένο αναλυτή πολύτιμων μετάλλων. Ο ίδιος βάπτισε τον χρυσό "σουπερ-ήρωα", αυξάνοντας τις εκτιμήσεις του για το 2016.

Το μέταλλο μπορεί να παραμείνει και πάνω από τα 1.200 δολ./ουγγιά αυτό το τρίμηνο και πιθανά μέχρι και το επόμενο, τη στιγμή που οι επενδυτές παγκοσμίως ψάχνουν για επενδύσεις-καταφύγια, ή αλλιώς haven,

σύμφωνα με τον Βarnabas Gan.

O χρυσός επιδεικνύει την πιο εύρωστη απόδοση όσον αφορά τα εμπορεύματα φέτος, αφού αυξάνονται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι πτωτικές τάσεις του πετρελαίου έχουν προκαλέσει αναταραχή στις αγορές.

Η τροπή των επενδυτών στα προϊόντα αυτά έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, αυξάνοντας την αξία κεφαλαιοποίησης συγκεκριμένων εξορυκτικών. Η μετοχή της μεγαλύτερης τέτοιας εξορυκτικής της Αυστραλίας, Νewcrest Mining, έχει αυξηθεί κατά 28% φέτος, ενώ η αντίστοιχη της Zijin Mining Group του Χονγκ Κονγκ έχει επιδείξει άνοδο κατά 14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα