Nokia: Πτώση 45% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Πτώση 45% στα κέρδη β΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς ανακοίνωσε η Nokia, η οποία δεσμεύθηκε να εντείνει τις περικοπές δαπανών μετά από την πρόσφατη εξαγορά της ανταγωνιστικής γαλλικής Alcatel-Lucent.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη συρρικνώθηκαν στα 194 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, σε σχέση με τα 355 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση

της FactSet, ανέμεναν καθαρά κέρδη 207 εκατ. ευρώ και έσοδα 5,76 δισ. ευρώ.

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τόνισε πως τα στοιχεία του β΄ τριμήνου δεν καταρτίστηκαν σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS) , στην εξαίρεση του κόστους που συνδέεται με την εξαγορά της Alcatel μαζί με μια σειρά άλλων στοιχείων που δεν ήταν απαραιτήτως ενδεικτικά της υποκείμενης επίδοσης της Nokia.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,68 δισ. ευρώ, λόγω και της συμφωνίας με την Alcatel, από 2,92 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αλλά ήταν 11% χαμηλότερα σε σχέση με τα 6,36 δισ. ευρώ των συνδυασμένων εσόδων της Nokia και της Alcatel-Lucent που ανακοινώθηκαν στο β΄ τρίμηνο πέρυσι.

Τα λειτουργικά κέρδη β' τριμήνου στον τομέα των δικτύων που αποτελεί και τον μεγαλύτερο κλάδο της Nokia, επέδειξαν συρρίκνωση 39% στα 312 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, είχε και χρεώσεις αναδιάρθρωσης ύψους 600 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την εξαγορά της Alcatel.

Ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των κερδών της, η εταιρεία ανεβάζει τον στόχο περιστολής δαπανών στα 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 από 900 εκατ. ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα