Morgan Stanley: «Βλέπει» πτώση για το δολάριο όσο η Fed παραμένει... άπραγη

Το δολάριο θα υποχωρήσει κατά 5% εντός των επόμενων μηνών εάν η Fed δεν αυξήσει σύντομα τα επιτόκια και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ επιδεινωθούν.

Αυτό εκτιμά ο Hans Redeker, ειδικός επί συναλλαγματικών αγορών της Morgan Stanley σε έκθεσή του προς πελάτες της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η εγχώρια ζήτηση στις ΗΠΑ

θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα.

Πάντως το δολάριο έσπευσε να τον επιβεβαιώσει, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 13%, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο β' τρίμηνο.

«Γινόμαστε όλο και πιο απαισιόδοξοι, πρώτον εξαιτίας της πορείας της οικονομίας», τονίζει ο Redeker και προσθέτει, «όταν εξετάσει κάποιος συγκεκριμένα εσωτερικά δεδομένα, ανακαλύπτει ότι η ζήτηση θα υποχωρήσει σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα».

Το δολάριο έχει ακολουθήσει καλή πορεία, λόγω της εκτίμησης ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων εντός των επόμενων μηνών, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για αγορά εργασίας, λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή.

Οι traders στις αγορές παραγώγων δίνουν πιθανότητες 1 προς 3 για αύξηση των επιτοκίων εντός του 2016, δηλαδή 50% χαμηλότερα απ' ότι έδιναν την προηγούμενη εβδομάδα και αφού μεσολάβησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Keywords
Τυχαία Θέματα