Morgan Stanley: Το νικέλιο top επιλογή στα commodities

Τα πολύτιμα μέταλλα αποτελούν την κορυφαία επενδυτική επιλογή σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα για τη Morgan Stanley, ενώ το νικέλιο αποτελεί την κορυφαία της επιλογή ανάμεσα στα βασικά μέταλλα. Η τράπεζα παραμένει αισιόδοξη για τις πρώτες ύλες, παρά την πρόσφατη πτώση των τιμών.

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley, ακολουθούν εκείνες της Goldman Sachs,

η οποία διατήρησε το θετικό της outlook για τα εμπορεύματα, ακόμα και μέσα σε ένα κλίμα ανησυχίας για τη ζήτηση από τη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Η αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι κινήσεις των ΗΠΑ για εμπόριο και μεταναστευτικό, δίνει ώθηση στον χρυσό και το ασήμι, αλλά και πάλι, τηρεί μακροπρόθεσμη στάση bear για τα μέταλλα λόγω της σταθερής παγκόσμιας ανάπτυξης και της προληπτικής διαχείρισης του πληθωρισμού.

Βραχυπρόθεσμα αναμένεται ενίσχυση στο παλλάδιο λόγω έλλειψης εμπορικών αποθεμάτων και επίμονων ελλειμμάτων, αναφέρει η τράπεζα.

Την ίδια ώρα, το νικέλιο θα ξεχωρίσει λόγω του εμπλουτισμού αποθεμάτων από τους παραγωγούς ανοξείδωτου χάλυβα, ενώ και η αμφιλεγόμενη επαναξιολόγηση του τομέα εξόρυξης των Φιλιππίνων συνεχίζει να προσφέρει στήριξη στο μέταλλο, αντισταθμίζοντας τις απώλειες που προκάλεσε η απόφαση της Ινδονησίας να επιτρέψει τις εξαγωγές.

Το συμβόλαιο του παλλαδίου άμεσης παράδοσης έχει ενισχυθεί κατά 11% φέτος στα 755 δολ. ανά ουγγιά, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των τεσσάρων πολύτιμων μετάλλων, ενώ το νικέλιο σημείωσε μικρές μεταβολές στα 10.145 δολάρια ανά τόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα