Lee (Samsung): Πίσω από τα κάγκελα, αλλά η περιουσία του αυγατίζει

Στα 2 δισ. δολ. αυξήθηκε η περιουσία του έγκλειστου κληρονόμου της Samsung Group, καθώς ο νοτιοκορεατικός κολοσσός δεν σταματά να ανακοινώνει κέρδη από τότε που ο ίδιος μπήκε στη φυλακή, από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Lee κρατείται με κατηγορίες για δωροδοκία της πρώην προέδρου Park Geun-hye. Το διάστημα αυτό δεν μπόρεσε φυσικά να δει το λανσάρισμα

των δυο νέων μοντέλων κινητών που αποτελούν τη ναυαρχίδα του μπραντ, αλλά και τα τρία τρίμηνα που τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, και τα κέρδη της περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θα είναι ψηλότερα των εκτιμήσεων, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ.

Επίσης, αναμένεται να ενημερωθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για την απόφαση – έκπληξη του CEO της Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun, να αποχωρήσει από τη θέση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο επικεφαλής. Ο Kwon ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του και αναμενόταν να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο μετά τη σύλληψη του Lee.

Όπως πάντως δείχνουν τα νούμερα, η Samsung τα πάει μια χαρά και χωρίς τον 49χρονο Lee, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 45% από τη μέρα της σύλληψής του.

Το μερίδιο που κατέχει στη Samsung Electronics, αν και κάτω από 1%, αξίζει τώρα τουλάχιστον 2 δισ. δολ., ενώ έλαβε τουλάχιστον μερίσματα ύψους10,5 εκατ. δολ. από τη Samsung Electronics και 837 εκατ. γουόν μισθό για το α' εξάμηνο του 2017. Παράλληλα κατέχει μερίδια και σε άλλες θυγατρικές της Samsung.

«Κάποιος θα τον αντικαταστήσει τελικά. Η περίπτωση μοιάζει με εκείνη της Apple που τα πήγε μια χαρά και μετά τον Steve Jobs», σχολίασε fund manager που έχει μετοχές της Samsung.

Keywords
Τυχαία Θέματα